Доналд Тръмп: Повече никакви дебати с Камала Харис

0
Демократите настояват за още един дебат в името на избирателите
Демократите настояват за още един дебат в името на избирателите Снимка: АП / БТА

Демократите настояват за още един дебат в името на избирателите

Бившият президент на Съединените американски щати и настоящ кандидат на Републиканската партия Доналд Тръмп обяви категоричния си отказ да участва в нови предизборни дебати с вицепрезидентката Камала Харис преди президентските избори, насрочени за 5 ноември 2024 година. Това решение идва след проведения дебат между двамата на 10 септември, който според няколко социологически проучвания е спечелен от представителката на Демократическата партия.

В своята социална платформа "Трут соушъл", Тръмп заяви лаконично: "НЯМА ДА ИМА ТРЕТИ ДЕБАТ!" Това изявление идва след като през юни той вече участва в дебат с настоящия президент Джо Байдън, а през септември - с Харис.

Въпреки че самият Тръмп оцени високо собственото си представяне в дебата с Харис, информационна агенция Ройтерс цитира мнения на шестима донори от Републиканската партия и трима съветници на Тръмп, които анонимно споделиха, че според тях кандидатката на демократите е излязла победител от словесния двубой. Те аргументираха позицията си с неспособността на Тръмп да се придържа към предварително начертаното послание.

Дебатът между двамата кандидати за президентския пост привлече вниманието на 67,1 милиона телевизионни зрители, според данните на реномираната компания за маркетингови проучвания "Нилсън".

В отговор на обявения от Тръмп отказ за участие в нов дебат, Камала Харис заяви по време на предизборен митинг в щата Северна Каролина: "Вярвам, че дължим на избирателите още един дебат".

Докато Тръмп твърди в социалната си мрежа, че според социологическите проучвания той е излязъл победител от дебата, няколко авторитетни допитвания показват противоположното. Според ново социологическо проучване на Ройтерс/Ипсос, сред избирателите, които са чули поне част от дебата, 53% смятат, че Харис се е представила по-добре, докато едва 24% отдават победата на Тръмп.

Същото проучване показва, че 54% от регистрираните избиратели считат единствения проведен дебат между Тръмп и Харис за достатъчен, докато 46% изразяват желание за втори дебат.

Подобни резултати показва и експресното проучване на американската телевизия Си Ен Ен, проведено непосредствено след дебата, където мнозинството от анкетираните зрители определят представянето на Харис като по-убедително.

Допитване на института "Ю Гов" потвърждава тенденцията - 54% от анкетираните определят Харис като победител в дебата, докато само 31% отдават победата на Тръмп.

Тези данни поставят под въпрос твърденията на бившия президент за неговото превъзходство в дебата и хвърлят светлина върху възможните мотиви за отказа му от бъдещи словесни сблъсъци с опонента си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари