Безпрецедентна ситуация със смени в избирателните комисии в навечерието на вота

0
Хаос в секционните комисии заради масова подмяна на членовете им
Хаос в секционните комисии заради масова подмяна на членовете им Снимка: БНТ

Хаос в секционните комисии заради масова подмяна на членовете им

В деня преди изборите страната е изправена пред сериозно предизвикателство - масови искания за промени в съставите на секционните избирателни комисии. Централната избирателна комисия е принудена да издаде специални указания за ограничаване на подмените в последния момент, допускайки изключения само при крайна необходимост като оставка на председател или заболяване.

Особено критична е ситуацията в Хасково, където местната избирателна комисия взема безпрецедентно решение да преустанови и забрани всякакви по-нататъшни подмени. Комисията е получила искания за промени в над 100 секции, което засяга една трета от всички членове в областта.

Затруднения в изборния процес

Вследствие на създалата се обстановка, множество секции в Хасково ще функционират с редуциран състав - ситуация, която макар и законово допустима, ще забави значително изборния процес. От Районната избирателна комисия - Хасково изразяват загриженост относно навременното започване на изборния ден във всички секции, като посочват, че над 90 процента от исканията за промени са немотивирани.

Ситуацията в Благоевградско

В Благоевградска област положението е също толкова сериозно. За последните 24 часа Районната избирателна комисия е одобрила промени в над 50 процента от секционните избирателни комисии в четиринадесетте общини на региона. За последната седмица са подменени повече от 3000 души от първоначално определените от партиите членове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Иии
    Цик кълчи кои са партиите организирали тази масовка
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари