Безплатно извозване на строителни отпадъци в 11 села в Русенско

0
От 15 юли до 15 август, контейнерите ще бъдат достъпни за гражданите
От 15 юли до 15 август, контейнерите ще бъдат достъпни за гражданите Снимка: Община Русе

От 15 юли до 15 август, контейнерите ще бъдат достъпни за гражданите

От 15 юли до 15 август на територията на малките населени места ще се проведе кампания за безплатно извозване на отпадъци, генерирани от строителните дейности и ремонти в домовете, съобщиха организаторите. Кампанията цели да облекчи жителите на селата, предоставяйки им възможността да се освободят от ненужните строителни материали без допълнителни разходи.

Контейнерите, предназначени за тази инициатива, ще бъдат разположени в селата Басарбово, Ново село, Просена, Сандрово, Семерджиево, Тетово, Хотанца, Червена вода, Ястребово, Долно Абланово и Бъзън.

Организаторите призовават гражданите да използват контейнерите по предназначение, като в тях могат да изхвърлят само следните видове строителни отпадъци: бетон, тухли, керемиди, плочки, керамични изделия, дървесина, стъкло, почва, камъни, изолационни материали (които не съдържат азбест или опасни вещества), строителни отпадъци на основата на гипс (които не съдържат опасни отпадъци) и смесени отпадъци от строителство и събаряне (които не съдържат живак и опасни вещества).

Важно е да се отбележи, че в контейнерите не трябва да се изхвърлят битови отпадъци, мебели, дрехи, алуминиева дограма, растителни отпадъци, клони и други материали, които не попадат в категорията на строителните отпадъци. Неспазването на тези указания може да затрудни процеса на рециклиране и извозване, както и да доведе до замърсяване на околната среда.

Гражданите могат да получат повече информация относно кампанията на телефоните 082 / 586 267 и 082 / 586 271.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари