Започва безплатно извозване на строителни отпадъци в четири русенски квартала

3
От 21 август до 1 септември в тези квартали ще бъдат поставени специални контейнери
От 21 август до 1 септември в тези квартали ще бъдат поставени специални контейнери Снимка: Община Русе

От 21 август до 1 септември в тези квартали ще бъдат поставени специални контейнери

От 21 август до 1 септември Община Русе предприема инициатива за безплатно извозване на строителни отпадъци, генерирани от ремонтни дейности в домовете. Кампанията ще обхване няколко ключови квартала на града, като жителите на „Средна кула“, „Долапите“, „Образцов чифлик“ и „ДЗС“ ще имат възможност да се възползват от предоставените контейнери.

Целта на тази инициатива е да улесни гражданите при управлението на строителните отпадъци и същевременно да осигури по-чиста и по-подредена градска среда. Специално поставените контейнери ще бъдат разположени на удобни за достъп места в посочените квартали.

Какво може да изхвърляте в контейнерите

Гражданите са призовани да използват контейнерите по предназначение, като следват стриктно указанията на Община Русе. В контейнерите могат да бъдат изхвърляни следните видове строителни отпадъци: бетон, тухли, керемиди, плочки, керамични изделия, дървесина, стъкло, почва, камъни и изолационни материали, при условие че не съдържат азбест или други опасни вещества. Допустими са и строителни отпадъци на основата на гипс, стига да не съдържат опасни елементи, както и смесени отпадъци от строителство и събаряне, които не включват живак и други вредни вещества.

Важно е гражданите да имат предвид, че контейнерите не са предназначени за битови отпадъци, растителни отпадъци, мебели, дрехи, алуминиева дограма, клони и други неподходящи материали. Нарушаването на тези правила може да доведе до сериозни екологични проблеми и да затрудни процеса на събиране и извозване на отпадъците.

Значението на кампанията за града

Кампанията на Община Русе има за цел не само да подпомогне гражданите в управлението на техните строителни отпадъци, но и да съдейства за съхраняването на чистотата и реда в кварталите. Често след ремонтни дейности в домовете се натрупват значителни количества строителни материали, които не могат да бъдат изхвърлени в стандартните контейнери за битови отпадъци. Създаването на специални зони за извозване на строителни отпадъци осигурява по-екологично и правилно управление на тези ресурси.

Освен това, инициативата на Общината е стъпка към повишаване на екологичната култура на гражданите и предотвратяване на нерегламентираното изхвърляне на строителни отпадъци в природата или на неподходящи места.

Как да получите повече информация

За всички въпроси, свързани с кампанията, Община Русе предоставя следните телефони за връзка: 082/586 267 и 082/586 271. Гражданите се насърчават да се свържат с отговорните органи, за да получат подробности за точните места на контейнерите и да се информират за правилното им използване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари