Защо изчезнаха контейнерите за строителни отпадъци в Русе?

3
В разгара на ремонтите има най-голяма нужда от тези контейнери, смятат русенци
В разгара на ремонтите има най-голяма нужда от тези контейнери, смятат русенци Видео: Русе Медиа

В разгара на ремонтите има най-голяма нужда от тези контейнери, смятат русенци

„Защо изчезнаха контейнерите за строителни отпадъци и кога ще се появят?“, питат русенци в разгара на сезона, в който се правят ремонти на апартаменти, бани, подпокривни пространства.

Последната публикувана информация, която можеше да се открие на сайта на общината бе, че „Поради технологична необходимост кампанията за безплатно извозване на отпадъци, генерирани от строителни дейности и ремонти в домовете, ще спре временно в периода 29 април - 6 май. Контейнерите ще бъдат премахнати от 12-те точки в града, като на 7 май ще те бъдат поставени отново на същите ключови места в отделните райони.“

Русе Медиа потърси отговор за тези, които се интересуват от темата и са планирали ремонтите в домовете си така, че да могат да се възползват от услугата на общината.

От общината обясниха, че кампанията за безплатно извозване на отпадъци, генерирани от строителните дейности и ремонти в домовете, е стартирала на 3 април и е приключила в началото на месец юни. Тя се провежда поетапно, сезонно и кампанийно. През пролетта се реализира една кампания и през есента – още една.

От 15 юли до 15 август е предвидено да се проведе кампания в малките населени места на територията на община Русе. След нейното приключване, контейнерите ще бъдат разположени отново на територията на гр. Русе.

За по-конкретна информация кога и къде ще бъдат разположени контейнерите на територията на гр. Русе гражданите ще бъдат допълнително уведомени, обясниха още от общината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    Spermaman
    До №2, ми кат си пеерас, само пеераси са ти в главата. Явно си нещо кисел, щото снощи не са ти пръснали цвайтера качествено! Целия нормален свят хвърля разделно, в Япония няма дори контейнери никъде. Държиш си боклука вкъщи и всяка неделя идва камиончето и го взема. Ако не ти е сортиран разделно, ти го оставят, и другата неделя пак идва. Сортирай ако искаш. Обаче наш пееразин Ганю е най-умния, той такива неща не го вълнуват.
  • 5
    5
    питане
    А дали "изчезването" на тези контейнери, не е свързано с появата на няколко частни фирми предлагащи такива ?!?!?
  • 2
    4
    дограми
    Ами не пишете, че е крадец ,а похвалете Пенчо Милков, че е "кметът-слънце" и ще ви върне контейнерите за строителни отпадъци.
  • 4
    3
    Stoian
    Старите бяха по добри,това е хептен пьрвобитност,кой е новият който спечели поръчката за боклуците????Сложете по модерни контейнери,по удобни.....много Идиоти има в тази община....
  • -2
    2
    до 1
    Като имаш стара врата или секции на парчета и трябва да ги изхвърлиш, къде според теб трябва да се изхвърлят? Всеки да си направи клада и да ги изгори, за да не ти пречат ли? Аз като имам дървении, ги оставям до контейнера, до 48 часа изчезват. Ако имам неща в чували, ги изсипвам в контейнера или ги хвърлям вътре с чувалите. Това беше когато имахме нормални контейнери, а не тези педераски чекмеджета с дупка колкото да хвърлиш една шепа люспи от семки и пак риск да ти се заклещи ръката вътре. Всичко е толкова глупаво и изпедерастено, всичко става по-сложно и объркано. Измислиха тея педераски цветни контейнери, че да могат импотентните вегански евроатлантически педераси да хвърлят разделно за да си правят чекия на душата колко са модерни и прогресивни. В такова нещо не хвърлям никога - само в общия контейнер както си му е реда... за педерастии нормалните хора нямат време А олигофрени като тебе само ланкат ей така да се намират на приказка.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари