Бедна махала в Сливен разцъфна от кражба на социални помощи във Великобритания

3
Разследването за източването на милиони тръгнало от Сливен и заварило изненадани британските служби
Разследването за източването на милиони тръгнало от Сливен и заварило изненадани британските служби

Разследването за източването на милиони тръгнало от Сливен и заварило изненадани британските служби

МВР награди антимафиотите, започнали разследването в Сливен, което доведе до разплитането на най-голямата кражба на социални помощи в британската история. За дръзкото престъпление бяха осъдени петима българи, които ще изтърпят между 3 и 8 години зад решетките. Разследването за източването на милиони тръгнало от Сливен и заварило изненадани британските служби, предава БНТ.

Годината е 2020-та. Бедната махала в Сливен разцъфнала с пищни тържества, внезапно се появили скъпи имоти и коли.

"Коренна разлика в начина на живот - в празненства, в сватби, в банкети - луксозни автомобили за по над 100 000 лв, къщите луксозни - това взе да прави впечатление. Така е присъщо за тях, че се показват един пред друг кой е по-богат може би и така се издават взаимно", каза Васил Панайотов - инспектор в ГДБОП - Сливен.

Разследването започнало за пране на пари. Оказало се, че зад охолния живот са скрити сложни схеми за измами.

"Финансови схеми на територията на Великобритания от български граждани, които се изразяват в изготвянето и използването на редица документи с невярно съдържание, които да послужат хиляди граждани да се възползват неправомерно от социалната система във Великобритания", посочи Калин Стоянов - служебен министър на вътрешните работи.

Вече осъдените българи уреждали със социални помощи помощи хора, които нямат право на такива. Други били завлечени:

"Няколко месеца така си получават първоначално тези помощи, впоследствие им се взимат от организаторите на престъпните групи под претекст, че Великобритания им е спряла помощите по една или друга причина и те просто няма на кого да се оплачат", заяви Васил Панайотов - инспектор в ГДБОП - Сливен.

И ако в началото британските служби били скептично към разкритията на сливенските антимафиоти, днес бдителността им донесе награди за добрата работа и резултати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари