България изпраща помощ на Гърция в борбата с горските пожари

0
Огнеборци от шест български града се включват в международната мисия
Огнеборци от шест български града се включват в международната мисия Снимка: МВР

Огнеборци от шест български града се включват в международната мисия

Утре група от 51 български пожарникари ще отпътува за Гърция, за да окаже подкрепа на местните власти в борбата с горските пожари, които в момента бушуват в южната ни съседка. Това съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН).

Българският контингент ще включва модул за наземно гасене на горски пожари, състоящ се от 11 специализирани противопожарни автомобила. Огнеборците, които ще вземат участие в мисията, са внимателно подбрани от различни региони на страната. В състава на модула влизат служители от Главна дирекция, Столична дирекция и Регионални дирекции "Пожарна безопасност и защита на населението" във Велико Търново, Габрово, Пловдив и Сливен.

Тази бърза реакция на България е в отговор на искането за помощ, отправено от гръцките власти чрез Механизма за гражданска защита на Европейския съюз. Механизмът позволява координирани действия между страните-членки при справяне с природни бедствия и други кризисни ситуации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- За какво протестирате?
- Нямам работа.
- Ето ти една визитка, и утре започваш работа при мен.
- Е па ти от целия митинг баш мен ли уцели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари