Български огнеборци се включват в борбата с пожарите в Гърция

0
Специализиран модул с 11 автомобила ще подпомогне гръцките колеги в борбата с огъня
Специализиран модул с 11 автомобила ще подпомогне гръцките колеги в борбата с огъня Снимка: МВР

Специализиран модул с 11 автомобила ще подпомогне гръцките колеги в борбата с огъня

Български огнеборци се включват в борбата с пожарите в Гърция.

Модул от 51 български пожарникари и 11 специализирани автомобила отпътува днес за Гърция, за да се включи в усилията за овладяване на мащабните горски пожари, които бушуват в южната ни съседка. Това съобщиха от Министерството на вътрешните работи (МВР).

Помощта се оказва в рамките на Механизма за гражданска защита на Европейския съюз (ЕС), който Гърция задейства поради критичната ситуация.

Българският контингент включва специалисти от различни части на страната. В състава на модула влизат огнеборци от Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", Столичната дирекция, както и от регионалните дирекции във Велико Търново, Габрово, Пловдив и Сливен. Тяхната мисия е да се включат в наземното гасене на горските пожари, използвайки специализирана техника и опита си в борбата с подобни бедствия.

Ситуацията в Гърция остава изключително тежка. Според информация на Асошиейтед прес, вече трети ден продължава битката с мащабен горски пожар в близост до град Коринт, в района на Северен Пелопонес. Огнената стихия е взела две жертви и е опустошила обширни горски масиви в планините на област Коринтия.

Гръцките власти са мобилизирали значителни ресурси за справяне с бедствието. Пожарната служба в района съобщава, че над 400 пожарникари са ангажирани на терен. Те получават въздушна подкрепа от 20 специализирани самолета за разпръскване на вода, което показва мащаба на операцията и сериозността на ситуацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари