БАБХ затвори кулинарен магазин във Враца

0
Инспектори установиха сериозни нарушения
Инспектори установиха сериозни нарушения

Инспектори установиха сериозни нарушения

Инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) - Враца извършиха внезапна проверка на кулинарен магазин в града, в резултат на която обектът беше принудително затворен. Информацията бе потвърдена от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

При щателния оглед на помещенията и документацията на търговския обект експертите установиха сериозни нарушения на действащото законодателство в сферата на безопасността на храните. Констатираните несъответствия са били достатъчно тежки, за да наложат незабавното преустановяване на дейността на магазина.

БАБХ не разкрива конкретните нарушения, открити при проверката, но подчертава, че подобни мерки се предприемат само при наличие на непосредствена опасност за здравето на потребителите или при системно неспазване на нормативните изисквания.

Агенцията използва случая, за да напомни на гражданите за възможността да подават сигнали при съмнения за нередности в хранителния сектор. Всеки, който забележи потенциално опасна ситуация или има съмнения за нарушения, свързани с безопасността на храните, може да се свърже с БАБХ чрез Горещия телефон 0700 122 99. Алтернативно, сигнали могат да бъдат подавани и чрез специална онлайн форма, достъпна на официалния уебсайт на агенцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари