Астронавти заседнаха на Международната космическа станция

1
Датата за връщането им все още не е ясна
Датата за връщането им все още не е ясна

Датата за връщането им все още не е ясна

Двамата астронавти, които пилотираха космическия кораб Starliner на Boeing до Международната космическа станция по-рано този месец, остават на борда на плаващия изследователски център без определена дата за завръщане на Земята, тъй като NASA и Boeing се опитват да анализират механичните проблеми и да уточнят графика за обратния полет на кораба, пише Independent.

"Не бързаме и следваме стандартния процес на екипа за управление на мисията", каза в изявление Стив Стич, ръководител на програмата на НАСА за комерсиален екипаж.

"Позволяваме на данните да ръководят вземането на решения относно управлението на малките течове в хелиевата система и работата на двигателите, които наблюдавахме по време на срещата и скачването."

Starliner пристигна на МКС на 6 юни, а двамата членове на екипажа, Суни Уилямс и Буч Уилмор, по първоначален план трябваше да останат на космическата станция една седмица, съобщава bTV Бизнес Новините.

Астронавтите няма да се върнат поне до 2 юли, след планирано излизане в открития космос на МКС.

Това е значителна корекция в сравнение с първоначалния план на мисията Starliner, която беше замислена като демонстрационно изстрелване, тъй като Boeing се стреми да се конкурира с капсулата Dragon на SpaceX, която е единственото превозно средство на НАСА, превозващо астронавти до МКС от 2020 г. насам.

При приближаването на Starliner към МКС обаче бяха открити механични проблеми, включително четири изтичания на хелий и пет неизправни двигатели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Gecvin
    NASA да пратят Dragon на SpaceX на спасителна мисия. Пълна излагация на Boing, самолетите им са на същия хал....
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Каква е мисълта на всеки мъж?
- При толкова много жени, как на мен ми се падна най проклетата?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари