Асен Василев: Лекари слагат стент на пациенти, само за да източват здравната каса

2
Това го правят лекари, които са дали хипократова клетва
Това го правят лекари, които са дали хипократова клетва

Според Асен Василев ни очаква "много кална кампания"

Бившият финансов министър разказа за "схема", при която лекари са слагали стент на пациенти, само и единствено за да източват здравната каса, а не защото те са имали нужда.

"Събирате се хора с автобуси уж за профилактичен безплатен преглед, след което лекарите на определени болници имат квота на всеки десети да му сложат стент. Това означава, че човека здрав или болен, ти му слагаш стент за точене на пари от касата и му съкращаваш живота с 4-5 години. Това го правят лекари, които са дали хипократова клетва.

Безумни неща има, които се виждат, просто не е окей да се разказват, много е грозно това, което се вижда отвътре." Това коментира съпредседателят на "Продължаваме промяната" и бивш финансов министър Асен Василев в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по повод интервюто на колегата му Кирил Петков пред Сашо Диков, в което той даде примери за завладяната държава, включително, че когато стана премиер, служители Националната служба за охрана (НСО) са го следили и въпреки това той не е могъл да ги смени.

В отговор на въпрос не е ли необходимо да се говори за недъзите в държавата, Василев отбеляза, че винаги е вярвал, че работата на "Продължаваме промяната - Демократична България" е тези неща да ги изчистят, а не "да ходим да стресираме хората и да им разказваме колко е лошо, те затова са ни избрали".

Все пак даде два примера за "туморни образувания" в две различни сфери. По думите му влизайки в Националната агенция за приходите (НАП) през 2021 г., след като беше назначен за служебен министър на финансите, заедно с назначения от него за шеф на приходната агенция Румен Спецов са заварили, по думите му, много добре организирана система за кражба на фирми, при която на фирмите им се съставяли фиктивни актове, или им се задържало ДДС, не им се връщали плащания и т.н., след което фирмата обжалва, а след това редът е да мине през вътрешно обжалване в НАП.

"Вътрешното обжалване беше изцяло завладяно и това е моментът, в който вътрешното обжалване седи и чака и някой ходи при съответната фирма да я изнудва и да каже "тук сега ще продадете фирмата, или ще направите едно, второ, трето и ще решим проблема" и той никога няма да стигне до съд", уточни Василев и увери, че това нещо е било прекратено, "сложи му се хикса и този отдел беше почистен".

Запитан как си обяснява оставането на Спецов като шеф на НАП и при служебното правителство на Димитър Главчев, Василев коментира, че според него след "фиаското по време предишните служебни кабинети, мисля, че има разбиране, че някой трябва да събира данъците професионално и че НАП под ръководството на Румен Спецов се справя доста добре с тази задача".

На въпрос как си обяснява това, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов "в четни дни ви прави комплименти, а в нечетни дни ви критикува, Василев отбеляза, че Борисов много ясно си давал сметка, че начинът, по който се води финансовата политика през последните няколко години "всъщност е много добре приета и от фирмите, и от българското общество и дава много добри резултати". Освен това по думите му лидерът на ГЕРБ е притеснен, че тази политика носи политически дивидент на "Продължаваме промяната - Демократична България, а също така, че коалицията не отстъпва от ключови неща, давайки пример с програмата за общините.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    20
    Благодарен пациент
    Два пъти съм влизал в Медика. Благодаря им за всичко. Мои близки също бяха в Медика - благодаря на лекарите за помощта която оказаха. И в момента моя роднина е във вътрешно отделение на болницата. Поклон пред доктор Василева. Благодаря на всички професионалисти от тази болница, както и на ръководството, която успява да привлече сспецилисти да лекуват в това заведение. А на хейтърите чисто и просто не обръщам внимание, животът така се стича, че после сами да се убедят в своята дебилщина
  • 1
    19
    Драган
    Големи глупости плещите и толкова да са ви сбъркани понятията, че чак се чудя как намирате вратата към къщите си с толкоз плитки мозъци. И откога стента стана мръсна дума или пък нещо лошо? Забравихте времената, когато само в клиниката на Чирков, лека му пръст, се слагаха стентове и се чакаше с месеци и години и някои не доживяваха дори, да не говорим, че от цяла България се редяха там и пътуваха по колко пъти. Сега вместо да сме благодарни, че имаме болница и специалисти на европейско ниво, ние изведнъж решихме, че стентовете "осакатявали". Алооо, я елата на себе си. Това е процедура, която удължава и спасява човешки живот и е привилегия да можем да я ползваме. Не лекарите, а невежеството убива българите, но както се казва, "ако беше малко по-умен, щеше да разбереш колко си прост!"
  • 1
    18
    Тарикат
    Там се правя на маймуна, за да гепя ТЕЛК. Че си имам хипертрофно сърце, имам го. Да се правим на спортисти някога. Та, хайде в Канев на кардиография ли, как се казваше. Набучиха ми жилото през някаква вена в ръката. Доктора гледа, гледа : "Човек, не си за стенд. Отслабни и ще си наред". Че не му помня името. Бях му на масата и можеше да ми набучи колкото стента си иска и да вземе пари. Но не ме осакати! В Медика такива като мен са "златни кокошки".
  • 0
    17
    Iva
    Колко хора умряха в Канев, докато се упражняват на тях за стентове. Плюете по частната болница, но да сме им благодарни. Колко хора спасиха. Да са живи и здрави, че ги има.
  • 3
    16
    Иванов
    Да и на мен ми се случи кардиологът които ще сменя в скоро време буквално да ме притиска непременно да си направя ехокардиография в Медиката Отговорих че ще отида в болница Канев защото в Медиката ако вляза има опастност да ми поставят стенд без много много да ме питат и затова тоя лекар ми се разсърди
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари