Асен Василев: България е затапена от амбициите на един човек и зависимостите на друг

0
Съпредседателят на ПП - ДБ поздрави Росен Желязков, че се е пожертвал, без да има мнозинство
Съпредседателят на ПП - ДБ поздрави Росен Желязков, че се е пожертвал, без да има мнозинство Снимка: БТА

Съпредседателят на ПП - ДБ поздрави Росен Желязков, че се е пожертвал, без да има мнозинство

Съпредседателят на ПП - ДБ Асен Василев коментира в Народното събрание, че в залата са прозвучали важни думи като "отговорност", "държавническо поведение" и "служба на народа". Той поздрави Росен Желязков за готовността му да се пожертва, въпреки липсата на мнозинство.

“Искам да поздравя г-н Желязков. Да си готов да пожертваш себе си е изключително важно и достойно. Много внимателно слушах вашето изказване”, заяви Василев.

“От вас чух, че искате да управлявате с грижа и внимание за социална справедливост. Моят въпрос към вас е свързан с европейската икономическа политика, която доведе до намаляване на неравенствата в България. Доходите нарастваха най-бързо, а преди седмица България бе класирана сред най-богатите държави от средния доход. През миналата година населението намаля само с 2 000 души, а не с 50 000. За първи път се родиха повече деца, благодарение на целенасочена политика като данъчни кредити за млади семейства, увеличаване на майчинските, безплатни детски градини и програми за спорт и изкуства. Минималната работна заплата беше свързана със средната, за да няма гета в България. Тази финансова политика бе отречена и критикувана във вашата предизборна кампания. Вашето правителство каква финансова политика ще води?” – запита той.

Василев подчерта, че трябва да има дебат по политиките и ясна програма, преди да се състави Министерски съвет. “Това, което не е отговорно, е да се предложи състав на Министерски съвет и който не го подкрепи, да бъде наричан безотговорен. Това е като да не си напишеш домашното и да не представиш програма за посоката, в която ще върви страната”, допълни Василев.

“Нашата грешка е, че поставяме България пред тяснопартийните си интереси и знаехме, че ще платим цена. Платихме политическата цена за това. И тук идва разговорът за България и посоката, в която искаме да върви. В този разговор трябва да бъдем честни. А честното е да кажем, че България е затапена от амбициите на един човек и зависимостите на друг човек. Докато този проблем не бъде решен, няма как страната да дръпне напред”, заключи той.

Тези изказвания на Асен Василев подчертават необходимостта от яснота и честност в политиката, като изразяват загриженост за бъдещето на България и стремеж към по-справедливо и прозрачно управление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    Врачката
    Нека да позная ... амбициите на Пеевски и зависимостите на Борисов ... Какво печеля?
  • -1
    2
    123
    И от алчния гъз на една лъжлива жалка педеруга, която доведе със себе си цяла нова армия с подобни педеруги.
  • 8
    1
    Господине,
    Кога и с колко повишихте майчинските за отглеждане на българско дете, че нещо не разбрах.Все пишат, че няма места в детските градини.Колкото до амбициите сте прав, но той е просто нарцистична марионетка и няма реална представа за себе си.Отдавна е предал националните интереси.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари