Парламентът отхвърли кабинета

2
Депутатите не подкрепиха номинацията на Росен Желязков за премиер
Депутатите не подкрепиха номинацията на Росен Желязков за премиер

Депутатите не подкрепиха номинацията на Росен Желязков за премиер

Народните представители не приеха предложението за министър-председател Росен Желязков.

Гласуването в парламента завърши с резултат 98 гласа "за", 138 гласа "против" и 2 "въздържали се". Това беше последната точка от дневния ред на днешното заседание, след което то беше закрито. Следващото заседание на парламента ще се проведе утре от 09:00 часа.

Гласуването показа ясно разделение между партиите. Всички 68 депутати от коалицията ГЕРБ-СДС подкрепиха кандидатурата на Желязков. Въпреки това, разногласията в ДПС се оказаха ключови. От общо 45 народни представители на Движението, 30 гласуваха "за", 14 - "против", а един се въздържа.

От останалите парламентарни групи всички депутати единодушно гласуваха "против" номинацията на Желязков.

Тази драматична развръзка подчертава нестабилната политическа ситуация и задава въпроса какво ще бъде следващото предложение за премиер, което ще бъде обсъдено на утрешното заседание на парламента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    8
    ...
    Избори до дупка! Докато на ГРОБ им свършат парите за кебапчета, а на ДПС - за автобуси.
  • -3
    7
    и все пак
    Давате ли си сметка до какво ще доведе парламентарната, тя и правителствена криза?!? Май не, като чета някои! Тука за мен важи перефразираното - „по-добре лош мир, отколкото добра война“ така - по добре лошо правителство, отколкото прекрасни, но безплодни избори!
  • 5
    6
    Избирател
    По-добре избори безкрай отколкото пак ОПГ ГРОБ=ДПС!
  • 1
    5
    до4
    Ликувай, че се отделяме малко по малко от евроамериканските педерунгели и може би ще имаме правителство, което не е съставено от алчни предатели, готови да продадат и майка си на запада в името на парите и едно погалване по главата от американистанските терористит
  • -1
    4
    до 1
    За какво да ликувам?!? Затова, че влизаме в изборна спирала, която води към киречовата дупка!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари