Делян Пеевски: Днес Русия печели, вървим към избори

0
Председателят на ДПС коментира отхвърлянето на кабинета в парламента
Председателят на ДПС коментира отхвърлянето на кабинета в парламента Снимка: ДПС

Председателят на ДПС коментира отхвърлянето на кабинета в парламента

България пропусна уникалния шанс да сформира евроатлантическо правителство, заяви председателят на ДПС Делян Пеевски. След като кандидатурата на Росен Желязков за премиер беше отхвърлена от депутатите, Пеевски подчерта, че вторият мандат вече е изгубен, а възможността за трети мандат също изглежда нереална.

ГЕРБ няма да подкрепи третия мандат, така че нови избори са неизбежни“, коментира Пеевски. Той допълни, че в сегашната ситуация Русия печели, след като България се провали в опита си да състави стабилно правителство.

Във връзка с 14 народни представители на Движението, които гласуваха против кандидатурата на Желязков, Пеевски подчерта: „Видяхме, че ДПС има 30 евроатлантически депутати. И те ще бъдат депутати“.

Тези думи на председателя на ДПС подчертават разочарованието и напрежението, които владеят политическата сцена в България в момента. Неуспехът за съставяне на правителство доведе до политическа несигурност и засилване на влиянието на външни сили, каквато е Русия, в политическите процеси на страната.

Сега остава въпросът дали новите избори ще успеят да променят политическата динамика и дали България ще може да намери стабилност и евроатлантическа насоченост в бъдеще.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    Струва ми се, че
    Тоя се е запътил към Трактора, а срещата им ще е съвсем скоро...
  • 7
    6
    Гост
    На есен пак гласувайте за тези евроатлантически свине. Тези ще затрият държавата подобно на укр__на
  • 4
    5
    само България и Русия!
    само България и Русия!
  • 17
    4
    Казанската афера
    А България кога ще спечели?
  • 17
    3
    Намагнитения шишко
    Този шишко(бивш крадец на банки) стана бесен русофоб, откакто нашите американски партньори го намагнитиха лошо.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари