Николай Денков: Политическият сблъсък в парламента беше предизвестен

0
Депутатът изрази учудване, че на преден план излезе разцеплението в ДПС
Депутатът изрази учудване, че на преден план излезе разцеплението в ДПС Снимка: стоп - кадър \ БНТ

Депутатът изрази учудване, че на преден план излезе разцеплението в ДПС

Николай Денков от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП - ДБ) коментира в БНТ, че политическите събития в парламента не са били изненадващи. Той посочи, че основната причина за неуспеха на правителството е грешният подход, с който е било създадено настоящото Народно събрание.

„Първо, заради грешния подход, с който беше влезнато изобщо в това Народно събрание. Той беше следният: ГЕРБ е първа политическа сила, втора е ДПС, каза се - ето това е кабинетът - гласувайте го. Ние започвахме обратното - приоритети, задачи, намиране на политическа подкрепа и след това обсъждане с тези, които са готови да подкрепят тези задачи, кои биха могли да бъдат министри. Целият вход беше погрешен, самият Борисов знаеше, че няма да стане кабинетът, той го каза още преди да започне гласуването, така че нямаше нищо изненадващо“, подчерта Денков.

Той изрази учудването си, че на преден план излезе разцеплението в ДПС, което според него се дължи на дейността на Делян Пеевски. „Това, което действително е изненадващо, е, че в крайна сметка на повърхността излезе това разцепление в ДПС, което ние знаехме, че върви от месеци, заради дейността на Делян Пеевски в тази партия“, допълни Денков.

Денков отбеляза, че ПП - ДБ настояват за реформи, от които България има нужда, за да се развива като бизнес и икономика, и хората да усещат справедливост. „Ние настояваме за тези реформи, защото това е от което има нужда България - да се развива като бизнес, икономика, хората да усетят справедливост, хората да живеят по-добре, за това се борим“, заяви депутатът.

Той подчерта, че доверието в хората, които ще изпълняват тези реформи, е от съществено значение. „За да можем да повярваме, че ще се случи нещо, трябва да знаем и кои са хората, които могат да работят, за да се осъществят. Например, аз имах доверие в Мария Габриел, че ние можем да продължим, но с Пеевски и Борисов - казвал съм много пъти, Пеевски е най-голямото зло на България, при това, което се случва днес, ние няма как да очакваме каквито и да е реформи“, сподели той.

Николай Денков предупреди за потенциална икономическа криза, ако политическата нестабилност не бъде овладяна. „Все още нямаме икономическа криза, но ако политическата не бъде овладяна, ще последват други кризи. Ще я овладеем тогава, когато се разберем, че тези реформи, за които говорим, са необходими. Хората, които им пречат, трябва да си тръгнат - някой да се пенсионира, друг да бъде разжалван от партията си, за да може да се отпуши процес, който да позволи освен да се развиваме икономически и да се борим срещу корупцията“, завърши той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Naме
    Всичко върви по план.Долнопробният цирк продължава .Няма ли кой да ги спре?
  • 1
    1
    Всички те
    пърдят в едно гърне.Кланят се на едни и същи господари.Тогава на какво да се надяваме.Искаме нови лица, неопетнени и независими, но откъде.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари