АПИ: Монтирани са 20 стоманобетонови панела при ремонта на "Дунав мост"

0
Следващата седмица графикът предвижда продължаване на пясъкоструйните дейности и нанасяне на допълнителна антикорозионна защита на конструкцията
Следващата седмица графикът предвижда продължаване на пясъкоструйните дейности и нанасяне на допълнителна антикорозионна защита на конструкцията Снимка: АПИ

Следващата седмица графикът предвижда продължаване на пясъкоструйните дейности и нанасяне на допълнителна антикорозионна защита на конструкцията

Основният ремонт на Дунав мост при Русе продължава с интензивни темпове, като към днешна дата са демонтирани 22 стоманобетонни панела и на тяхно място са монтирани нови 20 панела. В периода от 14 до 20 август строителните дейности са се съсредоточили върху нанасянето на антикорозионна защита на стоманената конструкция на пътното платно, монтиране на болтови дюбели, армировка и кофраж за закрепване на новите стоманобетонни панели, както и монтаж на корнизни панели.

Следващата седмица графикът предвижда продължаване на пясъкоструйните дейности и нанасяне на допълнителна антикорозионна защита на конструкцията. Ще бъде извършен и демонтаж и монтаж на нови стоманобетонни панели, както и продължаване на работата по болтовите дюбели, армировката и кофража за захващане на панелите.

Без спиране на движението и с постоянно регулиране на трафика

Основният ремонт на съоръжението стартира на 10 юли и обхваща участък с дължина около 200 метра в лентата за вход в България. В резултат на това трафикът в тази лента е ограничен, а движението е пренасочено към лентата за изход в посока Румъния. Регулирането на движението се извършва от сигналисти, като строителните дейности продължават без спиране на трафика и без пълно затваряне на съоръжението.

На обекта се работи ежедневно по 10 до 12 часа на ден, като строителите използват светлата част от денонощието. Работният процес е организиран така, че преминаването на превозните средства да се извършва двупосочно в лентата, в която не се извършват ремонтни дейности.

Ограничения за преминаващи превозни средства

По време на основния ремонт на Дунав мост при Русе са въведени специфични ограничения за преминаващите превозни средства. Максимално допустимата ширина на превозните средства е 2,75 метра, а общата маса - до 60 тона. Извънгабаритни превозни средства нямат право да преминават през съоръжението по време на ремонта.

Повишаване на безопасността с координирани усилия

За осигуряване на максимална безопасност по време на ремонта Агенция „Пътна инфраструктура“ работи в тясно сътрудничество с Гранична полиция, Агенция „Митници“, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, община Русе и Областната администрация на Русе. Всички тези институции координират своите действия с цел намаляване на рисковете за пътуващите.

Призивът към шофьорите и жителите на Русе е да проявят търпение и разбиране, да карат внимателно и да спазват стриктно поставените пътни знаци и сигнали. Важно е да не предприемат рискови изпреварвания, които могат да застрашат безопасността на всички участници в движението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 13
    1
    скептик
    Често минавам по моста на Дружбата. Не съм архитект, но ми прави голямо впечатление, че старите плочи са по-тънки със значително повече арматура в тях. Новите, са по-дебели, но арматурата в тях е много по малко. Дали мафията и един от нейните любими инструменти, бетонът, няма да сътвори пълно фиаско с този елементарен ремонт ? Също така, фугите между плочите пак се заливат с кирлив бетон и в тях няма почти никаква арматура. По няколко клечки. Дано не съм прав, но разликите от работата комунистите и мафиотите е твърде голяма. Както всичко правено от соца е стократно по-качествено от сега.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари