АПИ: Ремонтът на Дунав мост върви по график

0

195 стоманобетонни панела са изработени досега за ремонта на съоръжението при Русе

Мащабният ремонт на Дунав мост при Русе напредва по график.

Мащабният ремонт на Дунав мост при Русе продължава да се изпълнява по утвърдения график, като строително-монтажните дейности обхващат отсечка с дължина над 400 метра в платното в посока България. От началото на ремонтните работи на 10 юли 2024 година до момента са изработени общо 195 стоманобетонни панела, всеки с впечатляващи размери от 2,48 метра на 4,40 метра и тегло от 5,6 тона.

Демонтаж и монтаж на панели в пълен ход

В периода от 9 до 15 октомври са демонтирани 24 панела, с което общият брой на отстранените стари елементи достига 174. Успоредно с това, екипите на място са монтирали 22 нови панела, като общият брой на новопоставените елементи вече е 155.

Напредък в довършителните работи

В участък с дължина около 240 метра е завършен монтажът на корнизни панели, които имат ключова роля за оформянето на тротоарния край на пътните стоманобетонни панели. Освен това, са направени отвори за монтажа на мостови отводнители в същия участък.

Реставрация на исторически елементи

Продължава и деликатната работа по реставрацията на 413 метра пешеходен парапет и 12 стълба за осветление на Дунав мост. Тези елементи имат художествена стойност и екипът полага специални усилия за запазване на тяхната цялост, възстановяване и последващо поставяне.

Минимално въздействие върху трафика

Важно е да се отбележи, че строителните дейности се извършват без спиране на движението по моста. Работният процес е организиран така, че превозните средства да преминават поетапно двупосочно в платното, в което не се извършват ремонтни дейности. Работата на обекта продължава ежедневно през светлата част от денонощието.

Информация за пътуващите

Агенция "Пътна инфраструктура" е създала специална секция "Информация за ремонта на Дунав мост" на своята интернет страница, където пътуващите могат да намерят актуална информация за ремонтните дейности. Екипът на Агенцията предоставя регулярни актуализации и е на разположение за допълнителни въпроси и уточнения, осигурявайки точно и коректно информиране на всички заинтересовани страни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари