Андрей Райчев: Ако не беше ръстът на пенсиите и на заплатите на държавните служители, щяхме да гледаме съвсем други сцени

0
Социологът прогнозира корпоративен вот и 200 000 манипулирани гласа
Социологът прогнозира корпоративен вот и 200 000 манипулирани гласа Снимка: БТА

Социологът прогнозира корпоративен вот и 200 000 манипулирани гласа

Социологът Андрей Райчев застана твърдо зад позицията, че машинното гласуване е най-честният и точен метод за провеждане на избори в България. В предаването „България, Европа и светът на фокус“ на Радио „Фокус“ той подчерта, че когато се е използвало машинно гласуване, резултатите от социологическите проучвания са съвпадали с крайния вот. Въпреки многото възражения срещу този начин на гласуване, Райчев е убеден, че именно машините могат да гарантират прозрачност и справедливост в изборния процес.

Фалшификациите - постоянна заплаха

Според Андрей Райчев, въпреки усилията за честни избори, фалшификациите ще бъдат неизбежна част и от предстоящия вот. Той отбелязва, че наличието на хартиена бюлетина е основният фактор за възможни манипулации и прогнозира, че корпоративният вот и фалшификациите могат да достигнат до 200 000 гласа. Този брой гласове може да изглежда незначителен при висока избирателна активност, но при нисък процент на гласувалите, те могат да окажат решаващо влияние върху крайния резултат.

Намаляване на избирателната активност

Райчев също така предвижда намаляване на броя на гражданите, които ще се отправят към урните по време на предстоящите избори. Причината, според него, е нарастващото отвращение от политическата реалност в България. Този процес на разочарование води до все по-малко хора, които виждат смисъл в упражняването на правото си на глас.

Едновременно с това, социологът отбелязва, че сравнително доброто материално положение на българите в момента също играе роля за ниската избирателна активност. „Ако икономическата ситуация беше по-лоша и ако не беше ръстът на пенсиите и заплатите на държавните служители, щяхме да сме свидетели на съвсем различни сцени,“ смята Райчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    5
    Електорат и държавна мафия
    Не стигат парите за пенсии. Това вече започнаха да повтарят.Но си трайкат всички за неплащащите осигуровки.Това означава, че към вече плащащите своите вноски работещи българи да се добавят и тези, които досега не са имали принос в това отношение. Става дума за народни представители, министри, държавни служители, военни, полицаи, прокурори, съдии и др., които сега се осигуряват от държавата, т.е. от останалите данъкоплатци. Тогава вече ще е честно за всички.А не сега да ми говорят, че парите не стигат за пенсии.
  • 13
    4
    А съдебната система...и не...
    А съдебната система какви заплати взема?Какви бонуси? Изписват им дрехи за хиляди левове годишно.Очила и други подобни щуротии.А и не плащат осигуровки.И всичко на гърба на частният бизнес.А то да бяха и само те.В последните години се вдигат яко заплатите в държавния сектор.Така си захранват избирателити.Но това маса държавни служители да не плащат осигуровки е върха на глупостта. А всички тия после получават пенсии, които са в пъти по-големи от простосмъртните, които са си внасяли цял живот осигоровки.Така е в България.
  • 11
    3
    русе
    Без да се смятат заплатите в АЕЦ, IT сектора и заплати на CEO-тата, всички други са мноооого неадекватни!!! Частният сектор работи със заплати до 2000лв ( и то не навсякъде, масово е 1000-1200-1500). При необходим МИНИМУМ за семейство с 2 деца 3000лв - КАКВО ПРАВИМ??? Не може 2 000 000 българи да са директори и шефове, трябва някои и да работи - за тези хора питам - КАКВО ПРАВИМ???SVKFA
  • 5
    2
    Учуден
    Този противен бсп/бкп "шаман", гнусен червен "бизнесмен", с голф игрища за мазни руски мафиоти/олигарси в района на Балчик, тръгнал да се кахъри за прозападната ориентация на България?! И стадото по тези географски ширтини, продължава да гласува за бкп/бсп и дериватата наречен "иZраждане" - пълна олигофрения!
  • 3
    1
    Любезна
    Да, съгласна съм относно увеличението на пенсиите. И това е благодарение на ППДБ.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари