Amazon влиза в битка с китайските търговци с дискаунт магазин за директна доставка

0
Новият онлайн портал на "Амазон" ще включва набор от немаркови артикули, много от които ще са на цена под 20 долара
Новият онлайн портал на "Амазон" ще включва набор от немаркови артикули, много от които ще са на цена под 20 долара

Новият онлайн портал на "Амазон" ще включва набор от немаркови артикули, много от които ще са на цена под 20 долара

"Амазон" (Amazon) планира да стартира нов раздел на своя сайт, посветен на евтини модни и лайфстайл артикули, които ще позволят на китайските продавачи да доставят директно до потребителите в САЩ, предаде Си Ен Би Си, цитирана от БТА.

Това е най-агресивният опит на "Амазон" досега да се справи с нарастващата конкуренция от китайските компании в електронната търговия "Тему" (Temu) и "Шейн" (Shein).

Двата китайски онлайн магазина разшириха присъствието си в САЩ през последните години, изкушавайки все по-голям дял от американските купувачи с най-ниските си цени на дрехи, електроника, стоки за дома и други продукти.

Новият онлайн портал на "Амазон" ще включва набор от немаркови артикули, много от които ще са на цена под 20 долара, според презентация от служители на компанията.

"Амазон" ще внася продуктите директно от Китай до САЩ, с цел да ги достави на купувачите в рамките на 9 до 11 дни.

В изявление говорителят на онлайн гиганта Мария Боскети заяви: "Ние винаги проучваме нови начини да работим с нашите търговски партньори, за да зарадваме нашите клиенти с повече избор, по-ниски цени и по-голямо удобство."

Не е ясно кога компанията възнамерява да дебютира с новата си онлайн платформа, но презентацията отбелязва, че ще започне да приема продукти тази есен.

Базираните в Китай търговци съставляват значителен контингент от пазара на "Амазон" в продължение на много години, но компанията прави подновен натиск да ухажва продавачите там, тъй като е изправена пред нарастваща конкуренция.

През декември онлайн гигантът обяви нов "иновационен център" в Шънчжън, популярен технологичен и производствен център, и също така намали таксите, които начислява на търговците, продаващи дрехи на цена под 20 долара.

От "Амазон" допълниха, че през 2023 г. броят на артикулите, продадени от китайски продавачи на неговия сайт, е нараснал с повече от 20 на сто през годината досега, докато броят на китайските търговци с продажби над 10 милиона долара се е увеличил с 30 на сто.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари