Албания започва преговори за пълноправно членство в ЕС

1
Държавите членки единодушно са решили процесът да стартира
Държавите членки единодушно са решили процесът да стартира

Държавите членки единодушно са решили процесът да стартира

На 15 октомври Албания ще направи решителна крачка към пълноправно членство в Европейския съюз (ЕС). Страната ще започне официални преговори за присъединяване към общността на 27-те държави членки, след като те единодушно са подкрепили това решение.

Началото на преговорния процес ще бъде поставено на междуправителствена конференция между ЕС и Албания, насрочена за средата на октомври. По време на това събитие ще бъде отворена и първата преговорна глава, което бележи същинското начало на дългия път към членство в Съюза.

Това развитие идва в момент, когато геополитическата ситуация на Балканите продължава да бъде сложна. Неофициални източници от Брюксел споделят, че решението за започване на преговори с Албания може да се тълкува като разделяне на пътищата на Тирана и Скопие към ЕС. Досега двете страни често бяха разглеждани заедно в контекста на европейската интеграция.

Междувременно, унгарският министър-председател Виктор Орбан планира двудневно официално посещение в Северна Македония, започващо на 11 октомври 2024 година. Тази визита привлича вниманието на анализаторите, тъй като е първата на толкова високо ниво след формирането на новото правителство в Скопие, оглавявано от Християн Мицкоски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    34
    Мухахаха
    Лайнояда вече си съчинява,че бил ходил до адреса мухахаха жалък хохълски говнолап
  • 1
    33
    Българин
    Куросмук бесарабски,отегчителен си вече с лъжите си - всеки е наясно че си страхлива насрана мишка - явно пак си се отдал на анални ласки с някой руски тираджия - разбрахме че си страхлив лайнояд хахаха
  • -1
    32
    Българин
    Е колко да се е "насрал" някой си "мартично", след като три пъти те няма на адреса руска мършо?! Що така бе руска шлюха??? Това героично ли е?!?!? Как само ще стенеш, как само ще ядеш рязания, и ще търсиш "мартинчо" да ти помогне!!!
  • 1
    31
    Учуден
    Не съм учуден,че бесарабският хуйолап се е уплашил,все пак е страхливо третополови джудженце
  • 0
    30
    Мухахахахаха
    Бесарабският куросмук се насра,нещо не му се идва мухахахаха надява се някой да му го набие отзад и после да му го даде в устата мухахаха
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари