3-километрова опашка от коли на Дунав мост от румънска страна

1
Автомобилите изчакват по около 30 минути, за да преминат
Автомобилите изчакват по около 30 минути, за да преминат

Автомобилите изчакват по около 30 минути, за да преминат

Интензивният трафик в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе предизвика значителни забавяния и дълги опашки от автомобили и камиони. В часовете преди и около обяд, трафикът беше особено натоварен, като повече коли влизаха от Румъния, докато камионите излизаха от България.

Според информация, предоставена от граничния пункт, опашката от леки автомобили в Гюргево, изчакващи да преминат в посока към Русе, е достигнала до три километра. Водачите на тези автомобили са принудени да изчакват около 30 минути, за да преминат през района на ремонтните дейности на естакадата на съоръжението при влизане в България. Движението се регулира от служители на „Гранична полиция“, които се грижат за поддържане на реда и безопасността.

На 10 юли започна основен ремонт на българския участък на 70-годишното съоръжение. Ремонтът ще продължи две години и включва цялостна подмяна на асфалтовите пластове, панелите, хидроизолацията, поставяне на нови ограничителни системи и маркировка. Тези дейности са необходими за подобряване на инфраструктурата и безопасността на моста.

За последното денонощие през "Дунав мост" са преминали общо 2057 товарни автомобила в двете посоки. От тях 937 са влезли в България, а 1120 са излезли от страната. Режимът на изчакване на камионите от българската страна е организиран основно в рамките на буферния паркинг за тирове, което помага за по-добра координация и намаляване на задръстванията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Щръкленчанин
    Опашката стига до съседното нам село Низофо. Там един виден леблебиец, осигурява удуволствиа за чкуващите ТИРКАджии.
  • 0
    3
    Аз
    Не е вярно, само 4 минути се чака! Не сте чели!
  • 4
    2
    хи, хи,
    Догодина няма ли да има отпускарски сезон?!?
  • 14
    1
    Даниел
    Нашите идиоти освен че ще го ремонтират 2 години а и започнаха ремонта в отпускарският сезон абе кретени защо не почакахте 10 септември примерно!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари