16-годишен геймър “превъртя” Тетрис

1
Майкъл Кан постигна това, което експертите смятаха за невъзможно
Майкъл Кан постигна това, което експертите смятаха за невъзможно

Майкъл Кан постигна това, което експертите смятаха за невъзможно

В света на видеоигрите се случи нещо, което доскоро се смяташе за непостижимо за човешките възможности. 16-годишен геймър успя да "превърти" легендарната игра Тетрис, достигайки точка, която експертите наричат "прераждане" (Rebirth).

Майкъл Кан, известен в гейминг общността с псевдонима dogplayingtetris, постигна това забележително постижение във версията на Тетрис за Nintendo Entertainment System (NES). Тийнейджърът успя да премине отвъд 255-то ниво на играта, момент, в който броячът на нивата се нулира - феномен, известен като "прераждане".

Това постижение е особено впечатляващо, тъй като досега се смяташе за невъзможно поради редица технически ограничения и грешки, характерни за играта на високи нива. Сред тези предизвикателства са произволни "замръзвания" на играта и проблеми с цветовата палитра, които значително затрудняват геймплея.

Кан играе на специално модифицирана версия на Тетрис, която е защитена от внезапно замръзване. Въпреки това, той все пак се сблъсква с други технически трудности. Например, на ниво 235 цветът на падащите елементи става тъмнозелен, което ги прави изключително трудни за различаване на черния фон на играта.

След достигането на "прераждането", Тетрис не предлага допълнителни постижения за отключване. Единственото предизвикателство, което остава пред играчите, е да се опитат да подобрят собствените си високи резултати. Впечатляващо е, че след като нулира брояча на нивата, Кан продължава да играе, преминавайки още 91 нива и натрупвайки общ резултат от 29,4 милиона точки.

Това постижение на Майкъл Кан бележи важен момент в историята на видеоигрите и показва, че дори след десетилетия, класически заглавия като Тетрис все още могат да изненадват и вдъхновяват геймърите по целия свят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари