Жител на Воден: Ще живеем в контейнери с години

1
Пожарите в района оставиха множество семейства без домове
Пожарите в района оставиха множество семейства без домове Видео: NOVA

Пожарите в района оставиха множество семейства без домове

В резултат на опустошителните пожари в село Воден, 15 фургона ще бъдат доставени на най-засегнатите семейства в Странджанско. Повечето от тези мобилни жилища ще бъдат взети от Карловско, където вече няма нужда от тях, след като пострадалите от наводненията там са се възстановили.

Пожарите, които избухнаха в село Воден, оставиха множество семейства без домове и имущество. „Четирима души ще живеем във фургона. Досега спахме при приятели. Всичко, което имахме, изгоря. Никой не дойде да помогне. Нямаше сирени за предизвестие. Сигурно ще живеем във фургона с години. Безсилни сме”, споделя пред NOVA потърпевшият Илия.

Мобилните жилища ще предоставят временен подслон за тези, които са изгубили всичко в огнената стихия. Въпреки че фургоните предлагат минимални удобства, те ще осигурят основни условия за живот, докато засегнатите семейства се опитват да се възстановят от трагедията.

Селото е претърпяло значителни щети, като много от домовете и стопанствата са напълно унищожени. Местните власти и доброволци продължават да работят неуморно, за да осигурят помощ и подкрепа за засегнатите семейства. Въпреки усилията им, много от пострадалите все още се чувстват изоставени и безпомощни.

Фургоните, които ще бъдат доставени, са част от по-широка кампания за подпомагане на бедстващите райони в България. Включването на мобилни жилища от Карловско е пример за солидарност и съпричастност между различни региони на страната. Това обединение на ресурси е жизненоважно за бързото възстановяване на засегнатите от природни бедствия общности.

Докато фургоните осигуряват временен подслон, остава много работа по възстановяването на нормалния живот в село Воден. С усилията на местните власти, неправителствени организации и доброволци, засегнатите семейства се надяват да започнат ново начало и да изградят отново своите домове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    7
    Петър Хинков
    Ако бяха плащали застраховка, както е в цивилизованите държави, след няколко месеца щяха да живеят в нови къщи. Сега трябва да бачкат и правят пари за да си построят нови къщи в продължение на 4-5 години. Пропагандата по време на мизерния руски социализъм възпита така хората, че да чакат на държавата и скопи частната инициатива сами да се справят с проблемите. Държавата е виновна за мизерията им, те ще чакат на нея да ги оправи което си е малоумие! Извратената система в България няма никаква връзка с демокрацията, тя следствие на руския социализъм, пропаганда и некадърност на Полит-бюро на ЦК на Задкулисието и Кремъл!
  • 1
    6
    Странна дума коНтерия
    несъществуваща и неоригинална.И Манго Дж.да е, не е ли човек.
  • 5
    5
    E, и ?
    Украинците пък живеят на хотели с години, и българските политици им дават пари на ръка и ваучери да си харчат.
  • -1
    4
    хахахах манго джери
    Тоя си е за контерията
  • 9
    3
    Аре стига!
    А защо във фургони? Нямаме ли почивни станции и хотели? А, да не са заети от украинци с джипове? Мисля, че сега е момента Ася Пенчева да направи звездния си репортаж.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари