Жегата отстъпва, но идват гръмотевични бури

0
Очаква ни драматична промяна във времето, с опасност от валежи и градушки
Очаква ни драматична промяна във времето, с опасност от валежи и градушки Снимка: Асен Игнатов

Очаква ни драматична промяна във времето, с опасност от валежи и градушки

След дълъг период на непоносима жега, България се готви за промяна. Известният метеоролог Ники Василковски разкри прогнозата за времето по Нова телевизия, която предвижда драматични обрати през следващите дни.

Гръмотевични бури и променливо време

Въпреки че днешният ден започва със слънце, ситуацията ще се промени значително към обяд. Очаква се образуване на облаци в различни региони на страната, което ще доведе до следобедни гръмотевични бури. Тези бури ще донесат краткотрайни, но интензивни валежи, съпроводени от силни пориви на вятъра и потенциална опасност от градушки.

Температурите остават високи

Въпреки валежите, жегата няма да отстъпи напълно. Температурите ще варират между 34°C и 39°C в най-горещите райони на страната. В тази връзка са издадени множество предупреждения за опасно време.

Времето по Черноморието

Крайбрежието също няма да бъде пощадено от променливото време. Очакват се локални гръмотевични бури следобед и вечерта. Температурата на въздуха ще достигне до 35°C, а морската вода ще се задържи между 28°C и 29°C. Вълнението на морето ще бъде по-силно по откритите североизточни плажове, с височина на вълните до 1 метър.

Планинските райони

Планинските области ще изпитат динамично време, особено в западната част на страната. Очакват се гръмотевични бури следобед и вечерта. Температурите в популярните курорти ще варират значително - от 27°C в Боровец до 33°C в района на Банско.

Прогноза за следващите дни

Нестабилното време ще продължи поне до средата на следващата седмица. Очаква се леко понижение на температурите, което ще донесе известно облекчение от жегата. Въпреки това, рискът от следобедни гръмотевични бури ще остане, носейки със себе си опасност от локални градушки.

Ники Василковски подчертава, че макар да очакваме известно охлаждане, времето ще остане непредсказуемо. Той съветва гражданите да следят внимателно метеорологичните прогнози и да вземат необходимите предпазни мерки, особено при планиране на открити дейности.

Тази прогноза служи като важно напомняне за променливия характер на лятното време в България и необходимостта от постоянна бдителност към бързо променящите се метеорологични условия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари