Жълт код за значителни валежи над Източна България

0
Преобладаващите максималните температури ще бъдат между 12-15°C
Преобладаващите максималните температури ще бъдат между 12-15°C

Преобладаващите максималните температури ще бъдат между 12-15°C

През следващите 24 часа, синоптичната обосновка над източната половина от Балканският полуостров ще се усложнява. Причината е преминаващ източно от България циклон.

През нощта срещу вторник над почти цялата страна, облачността ще се задържи значителна. Над Централна и Източна България ще превалява дъжд. Над крайните северозападни и западни райони облачността ще се задържи разкъсана, но около водните басейни ще им условия и за мъгли, информира Meteo Balkans.

Минималните температури ще останат почти без промяна и ще са около 3-6°С в западните и североизточните райони, а в Южна България – до плюс 6-8°С.

През деня ще се задържи с разкъсана облачност над Западна България , но и там в следобедните часове ще има условия за валежи. По-значителна ще е облачността над Централна и Източна България, където ще паднат и значителни валежи от дъжд.

Преобладаващите максималните температури ще бъдат между 12-15°C. Ще духа умерен северозападен вятър.

Предупреждение за лошо време

НИМХ

Жълт код: Издаваме код за краткотрайни, но интензивни валежи, като очакваното сумарно количество дъжд ще е между 15-20л/кв.м.

Оранжев код: Валежите на отделни места над посочените райони ще са значителни по количества, предимно в следобедните часове. Над отделни райони на Балканите очакваните валежи могат да достигнат до 25-40 л/кв.м.

Времето в София

През нощта срещу вторник ще преобладава облачно време и на места ще превалява слаб дъжд. Минималните температури ще се повишат и ще са около 5-6°С, а максималните – около 12°С.

През втория ден от новата седмица времето в столицата ще е предимно облачно с валежи от дъжд в следобедните часове.Ще има и временни разкъсвания на облачността.

Времето по планините

Облачността ще се задържи променлива и на места – с валежи от дъжд и сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 0°C, на 2000 метра – около минус 2°C. Ще духа силен северозападен вятър.

Времето по Черноморието

Ще започнат нови валежи от дъжд, свързани с циклон над Черно море. Ще духа умерен северозападен вятър, но с тенденция да се ориентира от север. Очакваме да паднат значителни по количества валежи, като на места по северното и крайните южни райони от Черноморие ще надминат 40 л/кв.м

Преобладаващите максимални температури ще са около 11-12°С. Температурата на морската вода ще бъде между 9-10°C. Вълнението на морето ще бъде 3-5 бала, с тенденция да се усили до 6 бала.

Времето на Балканите

Над западните райони от полуострова времето ще се подобрява и облачността ще се разкъсва. Над Гърция, България и Румъния ще се задържи облачно с валежи от дъжд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари