Жълт код за високи температури в почти цялата страна

0
Максималните температури ще бъдат до 38 градуса
Максималните температури ще бъдат до 38 градуса

НИМХ издаде предупреждение за 20 области в страната

През нощта се очаква времето да остане предимно ясно, а вятърът - почти неусетен. Утрешният ден ще донесе повече слънце в по-голямата част от страната. Следобедните часове ще донесат образуване на купеста облачност над планинските райони, но валежи няма да има.

Вятърът ще бъде слаб, а в Източна България ще се усеща като умерен, духащ от изток-североизток.

Температурите ще варират между 33 и 38 градуса, като в София се очаква около 33 градуса. В планините също ще доминира слънцето, макар че следобед ще се появи купеста облачност, но без очаквани валежи. Вятърът в планините ще бъде умерен до силен от север-североизток.

Максималните температури на височина 1200 метра ще достигнат около 27 градуса, а на 2000 метра - около 19 градуса. По Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността след обяд, но също без валежи. Вятърът ще бъде до умерен, духащ от изток-североизток. Температурите ще се задържат между 29 и 32 градуса, докато морската вода ще бъде с температура между 27 и 29 градуса. Вълнението на морето ще бъде умерено - между 2 и 3 бала.

На 24 август 2024 година Националният институт по метеорология и хидрология към Министерството на околната среда и водите издава предупреждение с жълт код за горещо време с максимални температури между 35 и 38 градуса за областите Благоевград, Видин, Враца, Велико Търново, Габрово, Кюстендил, Кърджали, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Стара Загора, Добрич, Хасково и Ямбол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари