България остава в плен на горещините

0
За четвъртък са обявени жълти и оранжеви кодове за високи температури
За четвъртък са обявени жълти и оранжеви кодове за високи температури

За четвъртък са обявени жълти и оранжеви кодове за високи температури

Утре България отново ще бъде обхваната от екстремни горещини, като за много области в страната е обявен жълт и оранжев код за високи температури. Жълтият код ще важи за голяма част от страната, докато за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново и Благоевград е в сила оранжев код, който предупреждава за още по-високи температури и потенциални рискове за здравето на населението.

Според прогнозата, максималните температури ще варират между 34° и 39°, като в столицата София се очаква живакът да достигне около 35°. Жителите на Западна България трябва да бъдат подготвени за следобедно развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, особено над планинските райони, където са възможни изолирани гръмотевични бури. Вятърът ще бъде слаб, а в Източна България умерен, идващ от изток-югоизток.

По Черноморското крайбрежие времето ще бъде слънчево и по-спокойно, с умерен вятър и температури, достигащи 28°-31°. Температурата на морската вода ще бъде между 27° и 28°, а вълнението на морето ще достигне до 3 бала, което прави условията за къпане и почивка на плажа приятни, макар и с известна предпазливост за по-силните вълни.

В планините, особено на височини от 1200 метра, температурите ще достигнат около 29°, а на 2000 метра – около 22°. Това прави планинските разходки по-поносими, макар и с риск от следобедни валежи и гръмотевици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари