Жълт код за високи температури в почти цялата страна

0
Прогноза за времето за 2 август
Прогноза за времето за 2 август

Прогноза за времето за 2 август

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде жълт код за високи температури за 2 август 2024 г. в почти цялата страна. Единствените изключения са областите Варна, Бургас и Добрич, където температурите ще бъдат по-ниски.

През нощта

През нощта ще бъде ясно и почти тихо в по-голямата част от страната. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месец август и ще продължи да се понижава.

През деня

Утре ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността след обяд над западните райони. Възможно е на изолирани места да превали към вечерта. Ще духа слаб вятър, а в Източна България - умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще се повишат още малко и ще бъдат между 34° и 39°, като в София се очаква около 35°.

По Черноморието

По Черноморието ще бъде слънчево, с умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 29° и 32°, а температурата на морската вода ще е 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, което е подходящо за плаж и водни спортове.

В планините

В планините също ще бъде слънчево, с купеста облачност след обяд, но вероятността за валежи е много малка. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 29°, а на 2000 метра - около 21°.

Прогноза за уикенда

В събота над западната половина на страната, а в неделя над Рило-Родопската област и Източна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и повишена вероятност за локални интензивни явления. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен. В събота температурите ще останат без съществена промяна, но от северозапад ще започнат да се понижават. В неделя ще се понижат, главно в Западна и Източна България, докато в Централна България, особено в южните райони, ще останат високи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари