Жълт код: Опасно високи температури обхващат България

0
Опасно високи температури до 39 градуса
Опасно високи температури до 39 градуса

Опасно високи температури до 39 градуса

Очаква се слаб, а в Източна България – умерен вятър от изток-югоизток. В цялата страна, с изключение на три области по Черноморието, е обявен жълт код за високи температури. Температурите ще се повишат още малко, като максималните ще бъдат между 34 и 39 градуса. В София се очакват около 35 градуса, в Благоевград и Велико Търново – 37, в Русе, Пловдив и Видин – 38, а в Плевен и Сандански – 39 градуса.

В планините ще бъде слънчево, следобед с купеста облачност, но вероятността за валежи е минимална. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 29 градуса, а на 2000 метра – около 21.

По Черноморието времето ще е слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 29 и 32 градуса, като във Варна ще са 31, а в Бургас – 32 градуса. Температурата на морската вода е 27-28 градуса, а вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над Балканите ще остане слънчево и горещо с много високи температури. Максималните температури ще бъдат както следва: София – 35 градуса, Истанбул – 32, Белград – 33, Солун – 34, Атина – 36, Букурещ – 39, Скопие – 40 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари