Жълт код за опасни горещини в цялата страна и във вторник

0
Седмична прогноза за времето
Седмична прогноза за времето

Седмична прогноза за времето

Опасно горещо ще бъде днес и утре. Максималните температури ще стигат до 39 градуса. Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) е издал предупреждение от първа степен - жълт код.

С югозападния пренос във височина, ще се увеличи съдържанието на сахарски прах в атмосферата на България, информира bTV.

Според прогнозата утре най-горещо ще бъде в Ямбол - до 39 градуса, Пловдив, Русе и Сандански - до 38 градуса, Велико Търново и Силистра - до 37 градуса, в Кърджали ще бъде 36 градуса, а в Шумен и Видин - 35 градуса, в Плевен, Благоевград и Монтана ще бъде 34 градуса, а в София - 33 градуса. По морето температурите ще бъдат малко по-ниски - във Варна - 30 градуса, а в Бургас - 32 градуса.

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен южен вятър. След обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места в Западна България ще превали и прегърми. Ще бъде горещо, с максимални температури между 33 и 38 градуса, на места в Горнотракийската низина и малко по-високи, в София - около 33 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 27 и 30 градуса. Температурата на морската вода е 23-24 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В сряда се очаква да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, като на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. В северозападната част от страната дневните температури ще са с 4-5 градуса по-ниски, а в южните и източните райони ще се задържат без промяна.

В четвъртък на повече места от запад на изток ще превали и прегърми, има повишена вероятност на места явленията да са интензивни, а валежите - значителни, ще има и условия за градушки.

Вятърът отначало ще е от изток-югоизток, впоследствие ще се обърне от северозапад и ще започне да прониква относително по-хладен въздух.

В петък и събота максималните температури в повечето места ще са между 25° и 30°.

В петък ще има променлива облачност, на места, главно в югоизточните райони и планините все още са възможни краткотрайни валежи. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. В събота ще бъде предимно слънчево.

Вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне. Сутринта ще е по-прохладно, дневните температури ще останат до 30°.

В неделя ще бъде предимно слънчево и почти тихо. След това отново ще започне повишение на температурите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари