Затвориха пречиствателен център за миди заради високи нива на Ешерихия коли

0
Инспектори откриват високи нива на опасни бактерии в предлаганите продукти
Инспектори откриват високи нива на опасни бактерии в предлаганите продукти

Инспектори откриват високи нива на опасни бактерии в предлаганите продукти

Областната дирекция по безопасност на храните - Варна затвори пречиствателен и експедиционен център за миди, след като бяха установени сериозни нарушения в неговата дейност.

На 19 август 2024 г., по време на планов контрол и масови вземания на проби от черноморски миди, инспектори от ОДБХ - Варна откриват тревожни нива на Escherichia coli в продуктите, предлагани на пазара. След проследяване на произхода на мидите, инспекторите установяват, че те идват от конкретния пречиствателен център. Последващите анализи показват значително завишение на наличието на опасната бактерия. В резултат на това, директорът на ОДБХ - Варна издава заповед за временно затваряне на обекта.

Интересното е, че центърът е работил с условно одобрение за срок от три месеца, което изтича на 28 август 2024 г. Вследствие на констатираните нередности, разрешителното няма да бъде подновено, което ще доведе до прекратяване на дейността на центъра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари