Започва ремонтът на 9 улици във Ветовско

0

Финансирането е осигурено от държавния бюджет и възлиза на малко над 465 000 лева

През следващите две - три седмици ще започне основен ремонт на девет улици в три населени места в община Ветово. Това стана ясно след проведената среща между кмета д-р Мехмед Мехмед и областния управител на Русе Драгомир Драганов. Ремонтните дейности ще обхванат улици във Ветово, Глоджево и Смирненски. Финансирането е осигурено от държавния бюджет и възлиза на малко над 465 000 лева.

Съвместна инициатива на Общината и държавата

Община Ветово ще извърши текущ ремонт на допълнителни седем километра пътна инфраструктура, покриваща улици във Ветово, Глоджево, Смирненски и Сеново. За този проект Общината ще отпусне 414 000 лева от собствени средства.

На срещата присъстваха и заместник областният управител Георги Георгиев, главният секретар на Областната администрация Ирена Тодорова, омбудсманът Валентин Димитров и заместник-кметовете на Ветово Нермин Кязимова и Венцислав Чавдаров. Обсъдени бяха и редица други инфраструктурни проекти, като част от тях бяха посетени на място.

Реконструкция на улица „Съединение“ и нови проекти

Един от основните акценти на обсъжданите проекти е реконструкцията на улица „Съединение“ във Ветово, която е с дължина над 1.5 км. Освен асфалтиране, се извършва пълен ремонт на тротоарите, бордюрите и канавките, както и поставянето на нови хидранти. Финансирането на този проект, възлизащо на 5.3 милиона лева, също идва от държавния бюджет. В рамките на няколко дни ще започне ремонт на още три улици в общината на стойност близо 4 милиона лева.

Нов обходен път и спортни съоръжения

Също така, във Ветово се работи активно по изграждането на нов обходен път с дължина над 3.5 км, чиято стойност е около 10 милиона лева с ДДС. Очаква се новият път да бъде готов през следващите месеци, което ще улесни трафика и ще извежда товарните превозни средства извън центъра на града.

Ремонтът на спортните площадки във Ветовско също напредва. В Сеново се реконструира спортната площадка с финансиране от 360 000 лева от държавата, а в Кривня се ремонтира друга площадка с 80 000 лева от бюджета на Общината.

Планирани проекти и бъдещи инициативи

През следващите месеци се очаква Общината да кандидатства по редица европейски проекти, съвместно с партньори от Румъния. Сред приоритетите е и пълната реконструкция на ВиК мрежите в Писанец и Кривня.

Кметът д-р Мехмед Мехмед получи грамота от областния управител за ползотворната съвместна дейност при изпълнението на държавната политика и развитието на местната общност. Областният управител Драгомир Драганов подчерта важността на добрата комуникация и сътрудничество между местната и държавната власт, като заяви: „Радвам се, че тук се случват толкова много полезни неща за хората. Уверявам Ви, че държавата ще продължи да бъде Ваш партньор. Много е важна добрата комуникация и сътрудничество между местната и държавната власт. Съвместната работа между Областната управа и Община Ветово е на много високо ниво“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Те са си заработили
    и ще продължат да работят в полза на когото трябва.Ако искаха да ги спрат, досега да са го сторили.И даже се грижат за тяхното благосъстояние .Безценни кадри живеят там.
  • 5
    1
    Ооо
    За телефонните измамници се предоставят екстри!!!! Ще вървят по гладки пътища!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари