Започнаха празненствата по случай половинвековния юбилей на град Ветово

1

В първата вечер изпълненията на Славка Калчева огласиха русенския град

Ветово отбелязва 50 години от обявяването си за град с тържествена програма.

С богата културна програма и множество гости, Ветово празнува своята 50-а годишнина като град. Официалното начало на тържествата бе дадено от кмета д-р Мехмед Мехмед, а събитията ще продължат през цялата седмица. Сред присъстващите на церемонията беше и областният управител на Русе Драгомир Драганов, който в своето приветствено слово подчерта значимостта на града, наричайки го „място на разбирателство и толерантност“ с богато минало и традиции. Той акцентира върху важността на общите усилия за бъдещето, като призова за подкрепа на младото поколение, което изгражда Ветово.

Д-р Мехмед също отправи своето обръщение към жителите на града, като изтъкна забележителния прогрес, който Ветово е постигнало през последните години. „Развитието в инфраструктурата, образованието, културата и здравеопазването е само част от успехите ни. Но най-ценното е запазеният дух на общност, където различни етноси живеят заедно в мир и разбирателство“, сподели той.

Кметът отдаде почит и на важни личности, свързани с историята на града, като д-р Ибрям Караманов и д-р Андриан Райков, които са имали значителен принос за развитието на региона. Сред изтъкнатите имена беше и полковникът от запаса Велико Пенчев, чиято военна кариера е оставила отпечатък в историята на Ветово.

Празничната програма бе изпъстрена с изпълнения на самодейни състави от читалищата в общината, а кулминацията на вечерта бе концертът на популярната певица Славка Калчева. Множество кметове на съседни общини, представители на местната и държавна власт, както и бизнес лидери, като главният изпълнителен директор на „Каолин“ д-р Волф Харлфингер и изпълнителният директор на „Каолин“ Димитър Ангелов, също уважиха събитието.

Днешната програма включва шахматен турнир и концерт на Емилия, което гарантира продължение на празничното настроение. По традиция, вчерашните тържества завършиха с впечатляваща заря.

Половинвековният юбилей на Ветово не е просто повод за честване, а момент на гордост за всички жители на града, които със своя труд и усилия са изградили настоящето и продължават да работят за бъдещето на своето родно място.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Спонсор
    ОТ ТЕЛЕФОННАТА МААЛА ИМАШЕ ЛИ ГОСТИ? ЗБИРАТЕЛИТЕ НА ИБРИЦИТЕ ОТ ДЕПИСЕТАТА? ЗА ЕДИН ПРИЯТЕЛ ОТ ПРАСЕ ФАБРИКАТА ПИТАМ!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари