Започна голямото пътуване за дългия уикенд

1
Започна голямото пътуване за дългия уикенд
Започна голямото пътуване за дългия уикенд Видео: NOVA

Полицията ще следи за употреба на алкохол, наркотици и превишена скорост

С настъпването на дългия уикенд, свързан с отбелязването на 6 септември - Денят на Съединението, по пътищата в страната се очаква значително увеличаване на трафика. „Пътна полиция” обяви въвеждането на допълнителни мерки за облекчаване на движението, с цел да се осигури безопасността на всички пътуващи.

Екипи на „Пътна полиция” ще патрулират по основните пътни артерии в страната и ще извършват засилени проверки на водачите, съобщава NOVA. Особено внимание ще бъде обърнато на шофьорите, които карат под влияние на алкохол или наркотици, както и на тези, които не спазват ограничението на скоростта или използват аварийната лента неправомерно. Полицията ще оказва съдействие за облекчаване на трафика и на ключовите входове и изходи на големите градове, както и по пътя към популярните морски курорти.

Голямото пътуване вече е в ход, а мнозина, за да избегнат натоварения автомобилен трафик, са избрали да се придвижат с влак или автобус. Още в ранните часове на деня се наблюдаваха дълги опашки на граничен контролно-пропускателен пункт „Кулата”, където мнозина се отправиха към съседна Гърция, надявайки се да се насладят на последните летни дни. „Отдавна не сме виждали такова задръстване. Често пътуваме, но този път ще ни се наложи да чакаме доста”, сподели един от пътуващите, докато друг добави: „Очаквах опашки, но знаех къде е границата – ще трябва да почакам”.

На Централна гара в София също имаше засилено присъствие на пътуващи, като мнозина избраха автобуси или влакове за своето пътуване. „Стават опашки на границата, но ако се тръгне по-рано, може да се премине в рамките на час”, сподели Диляна, която пътува за Гърция. Въпреки закъсненията на влаковете, пътниците не се притесняваха. „По-добре е с влак – мога поне да се раздвижа. Но има какво да се подобри, влаковете на БДЖ са доста мръсни”, изрази своето мнение Йорданка Войнова.

Докато пътниците се съобразяват със скоростта на влаковете, над 300 камери и повече от 700 полицаи ще следят за спазването на правилата на пътя през следващите дни. „От днес, 12:00 часа, ще има екипи, които ще патрулират по автомагистралите с цел да се гарантира безопасността на всички участници в движението. Основната ни цел е да спираме агресивните шофьори”, съобщи Мария Ботева от „Пътна полиция”.

Едновременно с това, екипите на полицията ще наблюдават и за нарушения на шофьорите, които използват аварийната лента за незаконни маневри. Особен акцент ще бъде поставен и върху водачите, които сядат зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества, като част от превантивната кампания за сигурността на пътя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари