Задържаха над 7 килограма кокаин на Дунав мост 2

0
Служители на ТД Митница Русе откриха 12 пакета в специално изграден тайник на лек автомобил
Служители на ТД Митница Русе откриха 12 пакета в специално изграден тайник на лек автомобил

Служители на ТД Митница Русе откриха 12 пакета в специално изграден тайник на лек автомобил

Митнически служители от Териториална дирекция Митница Русе осуетиха опит за внос на значително количество кокаин през граничния пункт Дунав мост при град Видин. Инцидентът се разигра в ранните часове на 9 октомври 2024 година, когато бдителността на инспекторите от отдел "Борба с наркотрафика Видин" доведе до задържането на контрабанден товар с висока стойност.

Около 05:00 часа сутринта на въпросната дата, автомобил марка "Ауди", пристигащ от Румъния, бе спрян за рутинна проверка на Граничен контролно-пропускателен пункт Дунав мост - Видин. Митническите служители, ръководени от опита си, решиха да извършат по-задълбочен оглед на превозното средство с помощта на мобилна рентгенова система.

Резултатите от сканирането разкриха аномалии в областта между задната седалка и багажника на автомобила. При последвалата физическа проверка, инспекторите откриха изкусно изработен тайник, съдържащ 12 пакета с неправилна форма. Пакетите, опаковани в прозрачно фолио, имаха общо тегло от 7315 грама.

Съдържанието на пакетите бе тествано на място с полеви наркотест, който даде положителна реакция за наличието на кокаин. Освен наркотичното вещество, в тайника бе намерен и GPS тракер, грижливо скрит в работна ръкавица - очевиден опит за проследяване на пратката от страна на организаторите на трафика.

Водачът на автомобила, идентифициран като И.С. от град София, бе незабавно задържан. С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура - Видин, той е привлечен като обвиняем и задържан за срок до 72 часа. Внесено е искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража".

Според действащото законодателство, за подобно престъпно деяние се предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок между 10 и 15 години, както и глоба в размер от 100 000 до 200 000 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари