Забраняват влизането с лодки в язовир "Жребчево"

1
Днес се очаква два противопожарни самолета от Испания да зареждат вода за пожарогасене
Днес се очаква два противопожарни самолета от Испания да зареждат вода за пожарогасене Снимка: Уикипедия

Днес се очаква два противопожарни самолета от Испания да зареждат вода за пожарогасене

В неделя, 21 юли, се въвежда забрана за влизане с лодки и джетове в язовир "Жребчево", съобщиха от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” (РСПБЗН) - Нова Загора. Мярката е необходима за осигуряване на безопасността при противопожарните операции, които ще се проведат в района.

Днес се очаква пристигането на два противопожарни самолета от Испания, които ще зареждат вода директно от язовира за пожарогасене. За да се избегнат инциденти и да се осигури безпрепятствено изпълнение на операцията, РСПБЗН - Нова Загора призовава гражданите да спазват наложената забрана.

„Влизането в язовира с лодки, джетове и други подобни превозни средства, които биха могли да предизвикат инцидент, се забранява“, уточниха от пожарната служба. Призивът е към всички любители на водните спортове и риболова да проявят разбиране и да се въздържат от влизане във водата на язовира в указания ден.

Подобна мярка беше въведена и в събота за язовир "Копринка", като част от същата кампания за предотвратяване на пожари в региона. Според информацията от пожарната служба, подобни ограничения са необходими за осигуряване на максимална безопасност при зареждането на водата за противопожарните самолети, както и за предотвратяване на евентуални аварии, които могат да се случат при съвместното използване на водното пространство.

РСПБЗН - Нова Загора апелира към всички граждани да се информират и да спазват наложените ограничения, като подчертават, че безопасността на всички е приоритет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Xe xe xe
    Могат ли намерят някой с лодката на висок планински връх или в короната на някой дъб? Как бяха намерили един водолаз сред дърветата в една гора.Загребали го на 70 км.от пожара.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари