Явор Яковлиев финишира пръв на велопохода "Дунав Ултра"

1
Техническият директор в компания за видеоигри измина разстоянието от Видин до Дуранкулак за 30 часа и 45 минути
Техническият директор в компания за видеоигри измина разстоянието от Видин до Дуранкулак за 30 часа и 45 минути Снимка: Facebook

Техническият директор в компания за видеоигри измина разстоянието от Видин до Дуранкулак за 30 часа и 45 минути

След старта на велопохода "Дунав Ултра" във Видин днес, 28-годишният Явор Яковлиев триумфира като първи финиширал в Дуранкулак, съобщиха организаторите на събитието.

Младият шампион, който е технически директор в компания за видеоигри, се е подготвял усърдно почти година за това предизвикателство. Той успява да измине цялото разстояние за впечатляващите 30 часа и 45 минути. Спортът е неотменна част от живота на Яковлиев, който обича да прекарва свободното си време активно.

В 11-ото издание на мащабния международен поход участие взеха 100 колоездачи от пет държави. 740-километровият маршрут преминава през 120 населени места по поречието на река Дунав и Добруджа с цел да ги популяризира. Началната точка на маршрута е Видин, като преминава през градове като Русе и Силистра, за да достигне до крайната цел - Дуранкулак.

„За „Дунав Ултра“ предприех строг хранителен режим и съчетах диетата с интензивни тренировки. Това ми позволи да сваля значително тегло, за да мога да управлявам велосипед, тежащ около 18-19 килограма с всички чанти“, сподели Яковлиев след финала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари