Нов рекорд за преминаване на най-дългия туристически маршрут у нас с велосипед

2
Постижението е на Петър Матов от Троян
Постижението е на Петър Матов от Троян Снимка: Facebook / Петър Матов

Постижението е на Петър Матов от Троян

Петър Матов, амбициозен колоездач от град Троян, успешно сбъдна своята дългогодишна мечта, като постави нов рекорд за скоростно преминаване на най-дългия туристически маршрут в България - трасето Ком - Емине. Той преодоля впечатляващите 600 километра за 67 часа и 18 минути, като успя да подобри постижението на досегашния рекордьор Илко Илиев.

Маршрутът Ком - Емине е едно от най-трудните изпитания за планински колоездачи и туристи. Той започва от старопланинския връх Ком и завършва на черноморския бряг, на нос Емине. Маршрутът буквално минава по "покрива" на Стара планина, преминавайки през множество високи и стръмни участъци, където времето е сурово и непредвидимо през всички сезони.

Сбъдната мечта

Петър Матов изрази своята благодарност към всички, които са били част от проекта "КЕ70", подкрепяли го по време на трудното планинско каране и му помогнали да сбъдне тази своя мечта. Подготовката за такова предизвикателство изисква изключителна физическа и психическа издръжливост, както и добре организирана логистика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари