100 колоездачи от пет държави ще участват в "Дунав Ултра"

0
Стартът на масовото изминаване на веломаршрута е на 31 август във Видин
Стартът на масовото изминаване на веломаршрута е на 31 август във Видин Снимка: Facebook / Дунав Ултра

Стартът на масовото изминаване на веломаршрута е на 31 август във Видин

На 31 август във Видин стартира единадесетото издание на "Дунав Ултра" – едно от най-големите велосъбития в региона, което ще събере колоездачи от България, Румъния, Украйна, Великобритания и САЩ. Общо 100 участници ще поемат по 700-километровия маршрут, който преминава през над 110 населени места по поречието на река Дунав и Добруджа.

Организаторите на събитието, начело с Борис Бегъмов, се стремят не само към изживяване на спортно предизвикателство, но и към популяризиране на уникалния културен и природен ресурс на региона. Събитието е част от кампания за откриване и споделяне на красотите на България, като мотото на тазгодишното издание е "България - Открий и сподели".

Логистична подкрепа и специални условия за участниците

Българските държавни железници (БДЖ) активно подкрепят инициативата, като на 30 август осигуряват специални вагони за колоездачи към сутрешните влакове по направлението София север – Мездра - Видин, както и на обедния директен влак от столицата до Видин. Това улеснява транспортирането на участниците и техните велосипеди до старта на събитието.

Изпитанието на личните предизвикателства

В "Дунав Ултра" се включват не само ветерани и любители, но и по-напреднали атлети, които ще се опитат да преодолеят маршрута за по-малко от 48 часа. В категорията за лични предизвикателства са записани 17 велосипедисти, като 13 от тях ще разчитат единствено на собствените си сили, без външна подкрепа. Останалите четирима ще се впуснат в приключението с логистична подкрепа.

Следене на маршрута и контролни точки

За удобството на участниците и зрителите, маршрутът може да се следи онлайн. Официалните контролни точки на тазгодишното издание са 13, а неофициалните – осем. Това позволява детайлно наблюдение и анализ на постиженията на всеки участник.

Мобилно приложение и подкрепа от общините

Организаторите са създали специално мобилно приложение, което предоставя информация за забележителности, логистика и препоръчани партньори по маршрута. Това позволява на всеки участник самостоятелно да организира своето преминаване през този интересен регион на България.

Събитието се осъществява със съдействието на редица общини, включително Видин, Оряхово, Долна Митрополия, Гулянци, Никопол, Белене, Две Могили, Русе, Тутракан, Силистра, Генерал Тошево и Шабла. Освен това, "Дунав Ултра" се радва на подкрепата на Министерството на туризма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Гост
    Най после хубава новина. Успех на участниците.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари