Военен пилот загина при катастрофа с изтребител F-18 в Испания

0
Трагичен инцидент помрачи небето над Източна Испания
Трагичен инцидент помрачи небето над Източна Испания

Трагичен инцидент помрачи небето над Източна Испания

Фатална катастрофа с военен изтребител отне живота на пилот от испанските военновъздушни сили в четвъртък следобед. Инцидентът се случи в провинция Теруел, близо до населеното място Пералехос, около 12:30 часа местно време.

Според информация, разпространена от испанските военновъздушни сили чрез социалната платформа X (бивш Twitter), самолетът модел F-18 е изпълнявал рутинна тренировъчна мисия, когато е претърпял авария. В момента на инцидента на борда се е намирал само пилотът, който за съжаление не е оцелял при сблъсъка със земята.

Министерството на отбраната на Испания публикува съболезнователно съобщение в социалните мрежи, придружено от снимка на загиналия пилот: "Изказваме най-искрени съболезнования на семейството, приятелите и колегите на загиналия".

Очевидци на трагедията споделят, че са забелязали гъст стълб дим, издигащ се от гористата местност, където е паднал самолетът. Кадри от мястото на инцидента, излъчени по местните телевизии, потвърждават тези свидетелства.

Според предварителната информация, изтребителят F-18 е извършвал полет на малка височина в тандем с друг самолет от същия модел. И двата изтребителя са излетели от военновъздушната база "Торехон де Ардос", разположена в близост до столицата Мадрид.

Разследването на причините за катастрофата вече е в ход, като експертите ще анализират всички налични данни, за да установят факторите, довели до този трагичен инцидент. Очаква се в следващите дни да бъдат оповестени повече подробности около случая.

Тази трагедия повдига въпроси относно безопасността на военните тренировъчни мисии и поддръжката на бойната авиация. Инцидентът несъмнено ще предизвика задълбочен анализ на процедурите и протоколите за сигурност в испанските военновъздушни сили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари