Военен хеликоптер може да се включи в спасяването на ударените от мълния

0
Спасители от Троян в борба с времето след инцидента в Стара планина
Спасители от Троян в борба с времето след инцидента в Стара планина Снимка: Bulgarian Air Force / Facebook

Спасители от Троян в борба с времето след инцидента в Стара планина

Днес следобед, сигнал за ударени от мълния двама души в Стара планина предизвика незабавна реакция от страна на Планинската спасителна служба в Троян. Сигналът, подаден в 13:35 часа, указва, че пострадалите са мъж и дете. Спасителните екипи се движат към мястото на инцидента, където лошото време допълнително усложнява операцията.

Според дежурните от Планинската спасителна служба, на разположение е и военен хеликоптер от Авиационна база - Крумово, който може да се включи в спасителната мисия.

Лошото време в Стара планина значително затруднява спасителната операция. Метеорологичните условия не само усложняват придвижването, но и увеличават риска за самите спасители. Въпреки това, Планинската спасителна служба е подготвена за всякакви предизвикателства и има готовност да използва всички налични ресурси, включително и въздушна помощ.

Очакванията са, че с помощта на хеликоптера, спасителните екипи ще могат да достигнат до пострадалите и да им окажат необходимата помощ възможно най-бързо. В подобни критични ситуации, всяка минута е от значение, и бързата реакция на Планинската спасителна служба е ключова за успешния изход на операцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари