Починаха мъжът и детето, поразени от мълния

0
Спасено е 13-годишно момче, транспортирано с военен хеликоптер до Карлово
Спасено е 13-годишно момче, транспортирано с военен хеликоптер до Карлово Снимка: Министерство на отбраната

Спасено е 13-годишно момче, транспортирано с военен хеликоптер до Карлово

Трагичен инцидент в района на връх Купен в Стара планина отне живота на 47-годишен мъж и 11-годишно момиче. Спасителната операция, проведена от Планинската спасителна служба с подкрепата на военен хеликоптер от 24-та авиобаза Крумово, успя да спаси 13-годишно момче, което вече е транспортирано при майка си в град Карлово.

Оцелялото момче е в безопасност

Служителите на Планинската спасителна служба съобщават, че оцелялото дете е в добро състояние и е предадено на майка си в град Карлово. Спасителната акция е била координирана и извършена с помощта на военен хеликоптер, който бързо е транспортирал пострадалите до безопасно място.

Обстоятелствата около инцидента

Макар да не може да се каже със сигурност какво точно се е случило, вероятността пострадалите да са били поразени от мълния е висока. Според информацията от дежурния в Планинската спасителна служба, Ивайло Човиков, инцидентът се е случил по време на гръмотевична буря. Мъжът и децата са били хванати за метално въже, което помага на туристите да се движат по сложен терен, когато вероятно са били ударени от мълния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари