Властите в Париж отчитат подобрение на качеството на водата в Сена

0
Предприетите мерки ще осигурят безопасни условия на Олимпийските игри
Предприетите мерки ще осигурят безопасни условия на Олимпийските игри

Предприетите мерки ще осигурят безопасни условия на Олимпийските игри

Градската управа на Париж представи подробен доклад за усилията за намаляване на замърсяването в река Сена, която ще приеме част от състезанията в открити води на наближаващите Олимпийски игри. Според публикуваните данни, концентрацията на вредни бактерии е спаднала значително, съобщава агенция "Ройтерс".

В доклада се посочва, че нивата на "ентерококи" и бактерията "ешерихия коли" са били под допустимите граници в шест от деветте дни между 24 юни и 2 юли. Тези резултати са знак за значителен напредък в борбата със замърсяването на реката, която ще бъде ключов елемент от предстоящите спортни събития.

„Качеството на водата в река Сена показва подобрения в периода, в който тя бе изследвана. Нивата съответстват на изискванията за управление на качеството на водите за къпане на Европейския съюз в шест от дните,“ се казва в доклада на кметството на Париж, където са представени и резултатите от изследванията.

Въпреки положителните резултати, от градската управа подчертават, че нивата на замърсяване могат да се колебаят в зависимост от климатичните условия като дъжд и температура на водата. Въпреки това, прогнозите за добро време в Париж през следващите дни дават основания за оптимизъм относно поддържането на доброто качество на водата.

Парижките власти са уверени, че предприетите мерки ще осигурят безопасни и здравословни условия за спортистите и зрителите на Олимпийските игри. Подобрението в качеството на водата в Сена е резултат от дългосрочни усилия за опазване на околната среда и намаляване на замърсяването, които продължават да бъдат приоритет за градската управа.

С наближаването на Олимпийските игри, Париж се стреми да демонстрира своите постижения в устойчивото управление на природните ресурси и да гарантира безопасността на всички участници и гости на голямото спортно събитие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари