Владислава Цариградска: Зад "Червения пират" стои цяла мрежа от лица, които държат в зависимости съдии и прокурори

0
Съдия Владислава Цариградска алармира за мрежа за влияние в съдебната система
Съдия Владислава Цариградска алармира за мрежа за влияние в съдебната система Снимка: БГНЕС

Съдия Владислава Цариградска алармира за мрежа за влияние в съдебната система

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) проведе изслушване на съдия Владислава Цариградска от Окръжен съд - Плевен по нейно искане. Поводът за това изслушване е свързан с разследването срещу Илко Захариев, известен като "червения пират", който е обвиняем за множество заплахи, отправени към магистрати и публични личности, включително и към самата Цариградска.

Разкрития за мрежа за влияние

По време на изслушването, продължило близо два часа, съдия Цариградска направи сериозни разкрития. Според нея, зад фигурата на така наречения "червен пират" стои цяла мрежа от лица, които използват компромати, за да държат в зависимост съдии и прокурори. Това твърдение хвърля светлина върху потенциално по-мащабен проблем в съдебната система.

Критика към прокуратурата

Съдия Цариградска изрази силно недоволство от действията на прокуратурата. Тя определи като "непоносимо" бездействието на институцията по отношение на две ключови групи:

  1. Групата на Мартин Божанов, известен като Нотариуса, който беше застрелян в края на януари 2024 година.
  2. Групата на бившия следовател Петьо Петров, по-известен като Пепи Еврото.

Искане за информация

В резултат на изслушването, съдийската колегия на ВСС взе решение да поиска от прокуратурата подробна информация за хода на разследванията, споменати от съдия Цариградска. Този ход показва, че твърденията на магистратката са приети сериозно и ще бъдат предмет на по-нататъшно разглеждане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари