Владимир Путин назначи бивш свой телохранител за член на Съвета за сигурност на Русия

0
Новоназначеният член на руския Съвет за сигурност Алексей Дюмин
Новоназначеният член на руския Съвет за сигурност Алексей Дюмин Снимка: АП / БТА / Архив

Алексей Дюмин е един от най-близките съюзници на руския президент

Руският президент Владимир Путин разшири състава на влиятелния Съвет за сигурност на Русия, назначавайки четирима нови членове, сред които и бившия си телохранител Алексей Дюмин. Това съобщи информационна агенция "Ройтерс", позовавайки се на публикуван президентски указ.

Освен 52-годишния Дюмин, в Съвета за сигурност влизат и първият вицепремиер Денис Мантуров, ръководителката на федералната медико-биологична агенция Вероника Скворцова и началникът на главното управление за специални програми на руския президент Александър Линец, уточнява руската информационна агенция ТАСС.

Алексей Дюмин, роден на 28 август 1972 година в град Курск, е смятан за един от най-близките съюзници на президента Владимир Путин. Кариерата му в руските силови структури започва през 1995 година, когато постъпва на служба в руската служба за охрана. През годините Дюмин е охранявал бившия президент Борис Елцин и бившия премиер Виктор Черномирдин.

От август 1999 година Дюмин работи в президентската служба за охрана по време на първия и втория мандат на Путин. В интервю той споделя: "Бях част от група офицери, която гарантираше сигурността на президента навсякъде - както в Русия, така и в чужбина. Всяка сутрин започваше с доклад до президента по оперативни сводки. Трябваше да имаш информация за регионите, за извънредни ситуации. Понякога трябваше да давам инструкции на министъра, да поставя задача на ръководителя на региона."

Професионалният път на Дюмин включва редица високи постове в руските силови структури. През 2012 година той е назначен за заместник-ръководител на президентската охрана, а през 2014 година става заместник-началник на руското военно разузнаване (ГРУ). Смята се, че Дюмин е играл ключова роля в процеса по анексирането на полуостров Крим. През 2015 година е назначен за заместник-министър на отбраната, а през 2016 година е избран за губернатор на Тулска област.

През май 2024 година Путин назначава Дюмин за един от своите помощници, отговарящ за наблюдението на отбранителната промишленост. По-късно същия месец той става секретар на консултативния Държавен съвет - ход, който породи спекулации относно потенциала на Дюмин като възможен бъдещ президент.

Назначението на Дюмин в Съвета за сигурност на Русия е част от по-широка тенденция за издигане на ново поколение длъжностни лица, натоварени с управлението на военновременните командни центрове и контрола върху отбранителната промишленост. С този ход Дюмин става един от най-младите членове на Съвета за сигурност, който се смята за съвременния еквивалент на съветското политбюро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    До 6
    Това е умствено изостаналият хуйолап мартинчо,той обитава външна тоалетна и проституира на тир паркинг - няма много връзка с реалността
  • 7
    6
    do 1
    ти да не си от някаква пралелна реалност, където всичко е обратно на реалността тук и през някаква пролука в измеренията да коментираш с нас? защото реалността тук е различна от твоите възприятия
  • 4
    5
    До 3
    Не бе,курво бесарабска в гъза ебана,не ни интересува кариерата на проститутката,която те е изсрала докато са и пръскали всички бесарабски дупки чеченците -,анаЛдънму,да ти еба путката майна ? Хахахахаха ебан в гъза бесарабски куросмук посран
  • 2
    4
    Кур за Зеленски
    Вече три години Куросмук Зеленски и цялото некадърно лайНАТО не могат да спрат Путин,а ядат бой до посиране. Големите санкции на ЕС,а накрая европейците пищят от цените на тока хахаха клоаката УСрайна съвсем скоро ще бъде приключена,а киевската нашмъркана маймуна ще бъде заключена в клетка хахаха
  • -7
    3
    цялобюро
    Тя и майка ти беше щатна курвентия в селеметя, ама й пръснаха всички спинозни дупки рушлямски! Анадънму? ХАХАХАХАХА :)))
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари