Велизар Шаламанов: Нужна е спешна промяна във военната авиация

0
Велизар Шаламанов: Нужна е спешна промяна във военната авиация
Велизар Шаламанов: Нужна е спешна промяна във военната авиация Видео: NOVA

Бившият министър коментира трагичния инцидент край авиобаза "Граф Игнатиево"

В ефира на сутрешния блок "Събуди се" бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов направи сериозни коментари относно състоянието на българската военна авиация. Поводът за изказването му бе трагичният инцидент, отнел живота на двама военни пилоти край авиобаза "Граф Игнатиево".

Шаламанов изрази съболезнования към близките на загиналите летци и подчерта необходимостта от промяна в сектора. Той постави под въпрос целесъобразността на провеждането на демонстрации и авиошоута при настоящото тежко състояние на бойната авиация:

"При това много тежко състояние на българската авиация, особено бойната, трябва да си зададем въпроса дали демонстрации и авиошоу са най-добрият начин да използваме ограничените ресурси, когато до месеци очакваме да пристигне F-16 и бързо ще освободим старата техника, която се ползва с повишен риск", заяви бившият военен министър.

Шаламанов акцентира върху факта, че българските военни пилоти не покриват стандартите на НАТО по отношение на летателните часове. Той изтъкна три основни причини за това:

  1. Недостатъчен брой самолети и хеликоптери.
  2. Липса на достатъчно финансови средства за поддръжка на техниката и гориво.
  3. Прекалено голям брой летци спрямо наличната техника.

"Обществена тайна е, че нашите пилоти нямат необходимите летателни часове спрямо стандартите, установени от НАТО", подчерта Шаламанов.

Бившият министър на отбраната призова за преосмисляне на приоритетите във военната авиация, особено с оглед на предстоящото пристигане на новите изтребители F-16. Той настоя за намаляване на необоснованите рискове и по-ефективно използване на ограничените ресурси в сектора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Запознат
    На другаря Иван Костов човека държи реч.
  • 3
    2
    Как да вярваш на тоя...
    Как да хванеш вяра на такива демократически комунисти и първи секретари на БКП като тоя от 1984 година? https://breaking.bg/novini/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%80-%D1%88%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BE%D1%82-%D0%B4%D0%B1-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8-%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%80-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%BA%D0%BF/
  • 7
    1
    Греховете
    Греховете са на гърба на тези които разпиляха и окрадоха Българската Армия.Нека си носят кръста на оня свят.Евроатлантиците също.Цвлата работа се докара дотук заради едни пари и намазване някъде пред хора и места които нямат нищо общо и си нямат хабер за България,нейната история и култура без спомен за минало и без визия за бъдещето.Ше рече: На никъде.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...