Въздушната линейка транспортира пациент от Хасково до София

0
Десета успешна мисия за Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха
Десета успешна мисия за Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха Снимка: ЦСМПВ - Център за спешна медицинска помощ по въздуха / Facebook

Десета успешна мисия за Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха

Днес дежурният екип на Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха (ЦСМПВ), съставен от д-р Величка Стойчева и медицинска сестра Поля Маркова, успешно реализира своята десета мисия.

Д-р Величка Стойчева и медицинска сестра Поля Маркова

Сигналът за спешната помощ бе подаден към Координационната централа на ЦСМПВ от Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) - Хасково, след като 51-годишен мъж постъпил в критично състояние.

Ръководителят на смяната в Координационната централа, д-р Димитър Шандурков, осъществи организацията за въздушния транспорт на пациента. Полетът по маршрута СофияХасковоСофия бе изпълнен от опитните капитани Валерий Шопов и Васил Вълков. В рамките на кратко време хеликоптерът кацна на площадката на Университетска многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) "Света Екатерина".

При пристигането на хеликоптера, реанимационен екип на ЦСМП - София пое пациента и го транспортира с линейка до Университетска многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина (УМБАЛСМ) "Н. И. Пирогов".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари