Въздушната линейка транспортира мъж в тежко състояние

1
Пациентът от Кюстендил е приет в болница „Пирогов“
Пациентът от Кюстендил е приет в болница „Пирогов“ Снимка: Център за спешна медицинска помощ по въздуха / Facebook

Пациентът от Кюстендил е приет в болница „Пирогов“

Дежурният медицински екип на Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха (ЦСМПВ) - доктор Тина Димитрова-Иванова и медицинската сестра Надежда Костова, реагираха бързо на подаден сигнал за 64-годишен пациент в тежко състояние. Информацията бе споделена на официалната им страница във Фейсбук.

Хеликоптерът, пилотиран от капитаните Васил Вълков и Велин Андреев, излетя за Кюстендил в 14:21 часа. Пациентът вече беше транспортиран от болницата до мястото на кацане, когато медицинският екип пристигна в 14:45 часа и пое грижата за него.

Само след час въздушната линейка кацна на болничното вертолетно летище на УМБАЛ „Света Екатерина“ в София. От там пациентът бе предаден на екип на ЦСМП-София и транспортиран с линейка до УМБАЛСМ „Пирогов“.

Това е четвъртата успешна мисия на ХЕМС (Helicopter Emergency Medical Services) и третата от типа "hospital to hospital" (от болница до болница), отбелязват от ЦСМПВ.

На 20 юни Министерството на здравеопазването съобщи, че екип на Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха е изпълнил първична мисия – транспортиране на пациент от мястото на инцидента до хеликоптерна площадка на лечебно заведение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари