Ватиканът: Светият престол беше натъжен от някои сцени при откриването на Олимпийските игри

1
Изразяваме съжаление за обидата, нанесена на много християни и вярващи от други религии, се казва в прессъобщение
Изразяваме съжаление за обидата, нанесена на много християни и вярващи от други религии, се казва в прессъобщение Снимка: EFE / EPA / FABIO FRUSTACI

Изразяваме съжаление за обидата, нанесена на много християни и вярващи от други религии, се казва в прессъобщение

Ватиканът изрази своето разочарование от сцената, приличаща на пародия на известната картина "Тайната вечеря" на Леонардо да Винчи, представена по време на церемонията по откриването на Летните олимпийски игри в Париж. Прессъобщението, разпространено от Светия престол на френски език, предизвика широки реакции сред християнската общност и вярващите от други религии.

На 26 юли, по време на откриването на игрите, беше представена сцена, напомняща последната вечеря на Исус Христос с неговите апостоли. В този случай обаче, масата беше заета от травестити, транссексуален модел и гола певица, изобразяваща гръцкия бог на виното Дионис. Тази интерпретация на библейската сцена беше възприета като обидна от мнозина и доведе до сериозни критики.

"Светият престол беше натъжен от някои сцени по време на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж и не може да не се присъедини към гласовете, издигнати през последните дни, за да изрази съжаление за обидата, нанесена на много християни и вярващи от други религии", се казва в прессъобщението на Ватикана.

Организаторите на Олимпийските игри се извиниха два дни след инцидента, подчертавайки, че не са имали намерение да проявят неуважение към която и да е религиозна група. В изявлението им се казва: "На едно престижно събитие, на което целият свят се обединява около общи ценности, не бива да има намеци, осмиващи религиозните убеждения на много хора. Свободата на изразяване, която очевидно не се поставя под въпрос, намира своята граница в уважението към другите."

Ватиканът не посочи защо изявлението бе разпространено повече от седмица след събитието във френската столица. Въпреки това, на първи август папа Франциск проведе телефонен разговор с турския президент, като в прессъобщение на канцеларията на турския лидер се посочва, че една от обсъжданите теми е била именно церемонията в Париж.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    16
    Мухахахахаха
    Голи,голи,точно както аз си мечтая да участвам в генг бенг са голи....както беше сниман и Бабоеб Макрон гол в компанията на разгонени негри,които му показваха среден пръст и се гавриха с жалкия френски геронтофил. Мечтата ми е и аз като третополов бесарабски пишкосмук да участвам в подобно мъжко приключение!
  • 1
    15
    Мухахахахаха
    Голи, голи, колко да са голи ?! Голи са мъжете, точно колкото путака беше сниман гол в компанията на Шойгу ...
  • 0
    14
    Гаден соросоид
    Междувременно се появиха снимки на Бабоеб Макрон в компанията на голи мъже: https://glasove.com/novini/pusnaha-snimki-ot-pochivkata-na-makron-v-mazhka-kompaniya
  • 1
    13
    Фък дъ РФ
    До 12 Напразни усилия. БКП/бсп е създадена в Москва само и единствено за да защитава съветските/руските интереси и да провежда московската диктатура, независимо дали е комунистическа, фашистка или нацистка.
  • -3
    12
    Офф
    Радко - черното се е развихрил отново с неговите истерии. Петър "JMM" пукна малко пукна и тоя компенсира. Радко, в Канада беше далеч ама едни хора нещо са ти набрали и помнят.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари