Въоръжен грабеж и стрелба в квартал "Дружба"

0
Простреляният охранител от "Дружба" е стабилизиран в Окръжна болница
Простреляният охранител от "Дружба" е стабилизиран в Окръжна болница Видео: БГНЕС

Охранителят, който бе прострелян от въоръжените бандити, нахлули в офис на улица "Илия Бешков" в ж.к. "Дружба", е стабилизиран в Окръжна болница.

60-годишният мъж бе приет в Спешното отделение на УМБАЛ „Св. Анна“ около 04.15 часа тази сутрин. От лечебното заведение съобщиха, че след като е стабилизиран, раненият е насочен към Клиниката по ортопедия и травматология на болницата. Мъжът е с прострелна рана на предмишницата, вследствие на която има раздробена кост, предаде БГНЕС.

Въоръжен грабеж, придружен със стрелба, беше извършен в столичния квартал „Дружба” около 3.40 часа тази нощ.

Четирима маскирани и въоръжени са проникнали в офис на фирма на улица "Илия Бешков" 2 в ж.к. „Дружба“. Бандитите изнесли от помещението малка метална каса. Все още не е ясно каква е сумата пари, оято са успели да откраднат.

При бягството им обаче били подплашени от охранителите на обекта. Обирджиите произвели изстрел срещу 60-годишния охранител и го ранили.

Малко по-късно, към 4.10 часа, колата, с която бандитите избягали от местопрестъплението, е открита изоставена и подпалена в ж.к. „Сердика“. Установено е, че регистрационните номера, поставени на автомобила, са издадени за друго моторно превозно средство.

Образувано е досъдебно производство, в рамките на което продължават процесуално-следствените действия под наблюдението на прокуратурата. Извършителите се издирват.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари